· · Коментари: 0
КОЛАЧ ДАНА

ТУЛУМБЕ - рецепт који успева свакој домаћици: Обрадујте укућане за ВИКЕНД (РЕЦЕПТ)

Уколико не знате коју посластицу да спремите за предстојећи викенд, ево једног традиционалног рецепта

1621601144_tulumbe1.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе

Ако волите тулумбе онда ће вам се сигурно свидети, јер нема шансе да не успе, ако пажљиво следите упутство.

Од наведене количине се добије око 40 тулумби. Водите рачуна и о здрављу, јер је овај колач пун шећера, па колико прија непцима, може и да нашкоди.

ТУЛУМБЕ – ДЕТАЉАН РЕЦЕПТ

Састојци

За тесто:

– 4 крупнија јаја
– 400 мл воде
– 100 мл уља
– 250 гр брашна
– 2 кашичице шећера
– прстохват соли
– 1 Л уља за пржење

За сируп:

– 1 кг шећера
– 600 мл воде
– кришке од пола лимуна

Припрема:

Пре све, морам да напоменем да прелив треба направити дан раније и оставити је да одстоји преко ноћи да се лепооо охлади. Ово је јако битан корак.

У дубљу шерпу ставити воду, уље, шећер и со. Када прокључа склонити са шпорета и убацити брашно. Мешати варјачом док се не направи чврста смеса у облику лопте.

Оставити тесто 15 минута да се прохлади. Док се тесто хлади ви пенасто умутите јаја. Јаја додајте тесту и миксером сједините.

Када вам се чини да сте добили мекше, свиленкасто тесто готово је. Тим тестом пуните шприц за тулумбе.

У дубљи тигањ или плићу шерпу сипати литар уља.

У хладно уље истискајте тулумбе око 10 цм дужине. Гледајте да не буду једна уз другу јер ће тулумбе нарасти.

Укључити ринглу на 4 (од 6) и ставити тулумбе да се прже. У почетку ће се саме окретати а касније их треба повремено окренути.

Када поприме златну боју по жлебовима вадити их решеткастом кашиком и стављати их у сируп (агду).

Искључити ринглу и оставити уље да се хлади, бар 10 минута. Затим истиснути нову туру тулумби и ставити их да се прже.

Када је друга тура готова прву поређати у плех а у сируп спустити нову туру. Поновити док има теста.

Када су све тулумбе готове прелити их сирупом и прекрити фолијом. Оставити их у фрижидеру да се хладе.

ВИДЕО:

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.