Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Здрав намаз готов за 3 минута: Припремите тахини, пасту од сусама - Идеално за лаганију вечеру уз интегрални хлеб (РЕЦЕПТ)

Уколико сте гладни током вечерњих часова, тахини намаз и интегрални хлеб су сјајно решење

1690982365_shutterstock_2165001661-1-.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Тахини паста, или намаз од сусама, заступљен је у медитеранској кухињи. У питању је веома здрава намирница, која је минерална, витаминска и антиоксидантска бомба. Поред обиља гвожђа, бакра и магнезијума, витамина Е и Б, садржи сесамин, који је задужен за детоксикацију организма. 

Доносимо вам овај савршен рецепт који ће бити саставни део скоро сваког оброка и намаз који ће моћи да замени многе дуруге, мање здраве намазе, за вечеру уз чашу млека. Спрема се од само два састојка а за његову припрему неће вам требати више од три мунута.

Састојци:

200 гр сусама (мој је интегрални, па је тамнији)
20-30 гр маслиновог уља (или уља од сусама)
по укусу соли (може и без)

Припрема

Сусам ставити у већи тигањ са дебелим дном, па га пропећи насуво на средње јакој ватри до златно- браон боје. Стално мешати и никако не дозволити да семенке прегоре иначе ћете добити горак и на око ружан тахини. Склонити са ватре и одмах преручити у други шири и плитак суд да се сусам више не пече.

Убацити сусам у блендер (или сецко, важно је да су оштри челични ножеви) и ситно га самлети да почне да се лепи на странице суда. Додати мало уља, па поново миксати, додавати још уља и са зидова суда у коме миксамо лопатицом скидати налепљену масу и враћати да се све још лепо сједини до жељене густине.

По жељи посолити и промешати још мало (волим гушћи због мазања на хлеб, а уље увек могу накнадно да додам). Готов тахини сипати у теглицу и чувати у фрижидеру. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas