Oglas
· · Komentari: 0

Zdrav namaz gotov za 3 minuta: Pripremite tahini, pastu od susama - Idealno za laganiju večeru uz integralni hleb (RECEPT)

Ukoliko ste gladni tokom večernjih časova, tahini namaz i integralni hleb su sjajno rešenje

1690982365_shutterstock_2165001661-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Tahini pasta, ili namaz od susama, zastupljen je u mediteranskoj kuhinji. U pitanju je veoma zdrava namirnica, koja je mineralna, vitaminska i antioksidantska bomba. Pored obilja gvožđa, bakra i magnezijuma, vitamina E i B, sadrži sesamin, koji je zadužen za detoksikaciju organizma. 

Donosimo vam ovaj savršen recept koji će biti sastavni deo skoro svakog obroka i namaz koji će moći da zameni mnoge duruge, manje zdrave namaze, za večeru uz čašu mleka. Sprema se od samo dva sastojka a za njegovu pripremu neće vam trebati više od tri munuta.

Sastojci:

200 gr susama (moj je integralni, pa je tamniji)
20-30 gr maslinovog ulja (ili ulja od susama)
po ukusu soli (može i bez)

Priprema

Susam staviti u veći tiganj sa debelim dnom, pa ga propeći nasuvo na srednje jakoj vatri do zlatno- braon boje. Stalno mešati i nikako ne dozvoliti da semenke pregore inače ćete dobiti gorak i na oko ružan tahini. Skloniti sa vatre i odmah preručiti u drugi širi i plitak sud da se susam više ne peče.

Ubaciti susam u blender (ili secko, važno je da su oštri čelični noževi) i sitno ga samleti da počne da se lepi na stranice suda. Dodati malo ulja, pa ponovo miksati, dodavati još ulja i sa zidova suda u kome miksamo lopaticom skidati nalepljenu masu i vraćati da se sve još lepo sjedini do željene gustine.

Po želji posoliti i promešati još malo (volim gušći zbog mazanja na hleb, a ulje uvek mogu naknadno da dodam). Gotov tahini sipati u teglicu i čuvati u frižideru. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas