Откривамо трик са сирћетом који убрзава кување кромпира и чува његов облик – идеално за салате и пире!
Кромпир је незаобилазан део домаће кухиње, али његово кување често одузима време. Искусни кувари откривају једноставан трик који убрзава процес и побољшава укус.
Припрема пре кувања
Пре него што ставите кромпир у шерпу, ољуштите га и ставите у чинију или судоперу под млаз хладне воде. Овај корак треба да траје 2–3 минута. Хладна вода уклања вишак скроба и омогућава да се кромпир брже скува, а да притом не постане гњецав.
Додавање сирћета током кувања
Након 15 минута кувања, додајте у воду кашичицу алкохолног сирћета. Сирће помаже да се формира танка спољашња кожица која чува облик кромпира и спречава његово распадање. Овај трик не само да убрзава кување, већ и побољшава текстуру и укус јела.
Савети за савршено скуван кромпир
Користите алкохолно сирће како бисте избегли нежељени мирис. На пет кромпира довољна је једна кашичица. Не претерујте са количином да јело не би било превише кисело.
Ова метода је идеална за припрему кромпира за салате, пире, чорбе и прилоге. Једноставна је, брза и даје одличне резултате.
(Крстарица)