Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИСКУСНИ КУВАРИ ОТКРИЛИ: Додајте само 1 ствар у воду и кромпир ће бити скуван дупло брже!

Откривамо трик са сирћетом који убрзава кување кромпира и чува његов облик – идеално за салате и пире!

1752653786_shutterstock_1952122645.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кромпир је незаобилазан део домаће кухиње, али његово кување често одузима време. Искусни кувари откривају једноставан трик који убрзава процес и побољшава укус.

Припрема пре кувања

Пре него што ставите кромпир у шерпу, ољуштите га и ставите у чинију или судоперу под млаз хладне воде. Овај корак треба да траје 2–3 минута. Хладна вода уклања вишак скроба и омогућава да се кромпир брже скува, а да притом не постане гњецав.

Додавање сирћета током кувања

Након 15 минута кувања, додајте у воду кашичицу алкохолног сирћета. Сирће помаже да се формира танка спољашња кожица која чува облик кромпира и спречава његово распадање. Овај трик не само да убрзава кување, већ и побољшава текстуру и укус јела.

Савети за савршено скуван кромпир

Користите алкохолно сирће како бисте избегли нежељени мирис. На пет кромпира довољна је једна кашичица. Не претерујте са количином да јело не би било превише кисело.

Ова метода је идеална за припрему кромпира за салате, пире, чорбе и прилоге. Једноставна је, брза и даје одличне резултате.

(Крстарица)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas