Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да ЛИМУН дуже траје? Никад га не одлажите поред банане

Живописни цитруси су ту током целе године, што значи да увек можете да направите свежу лимунаду. Међутим, само зато што можете пронац́и лимун од јануара до децембра, не значи да он може да се чува на било ком месту у кући.

1709990399_shutterstock_50245174.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје неки савети и трикови за складиштење које треба имати на уму како би лимун што дуже остао сочан и укусан.

Како чувати цели лимун?

Начин на који ц́ете чувати целе лимунове зависи од два фактора - колико су зрели и када намеравате да их користите.Увек можете ставити лимун у фрижидер, али ако планирате да их употребите у року од дан или два, пулт у кухињи је одлично место.

Само се уверите да су заштиц́ени од директне сунчеве светлости и даље од воц́а које производи етилен, као што су банане. Топлота и етилен ц́е узроковати брже сазревање лимуна и потенцијално могу променити њихову текстуру и укус.

Када се правилно чувају, цели лимуни могу остати свежи на до недељу дана.

Ако сте купили лимун које не намеравате да употребите одмах, или бисте једноставно желели да трају дуже од седам дана, направите им места у свом фрижидеру. На овај начин ће остати свежи и до месец дана, пише Реал Симпле.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas