Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да скувамо савршено пахуљаст пиринач? Пратите неколико корака

Желите да направите савршен, пахуљаст пиринач? Ово баш и није једноставан процес, али уколико се водите неким малим триковима сигруно ћете успети.

1635145719_fried-rice-g44b6db6c1_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Спремање пиринча

Смеђи или бели пиринач основна су намирнциа многих јела, а неколико ствари ће вам помоћи да буде савршеног укуса.

Прокувајте воду и посолите

Након што исперете пиринач, сипајте свежу воду (за сваку шољу пиринча користите 1 и ¾ шоље воде) у велику шерпу са поклопцем. Пустите да прокључа, а онда помешајте једну кашичицу соли.

Прочитајте још: Дошло је време за НАР: Како да га најједноставније очистимо?

Најбоље је да користите дрвену кашику. Трудите се да не мешате превише то може узроковати да пиринач постане лепљив.

Затворите шершу и динстајте

Уверите се да поклопац добро пристаје шерпи. Смањите температуру на најнижу вредност. Пустите да се пиринач крчка око нешто мање од 20 минута, а затим склоните са ватре и оставите да се пиринач пари у лонцу још 5 минута, пише Реал Симпле.

Коришћење виљушке

Непосредно пре послуживања, пиринач лагано измешаје виљушком како бисте одвојили зрна.




 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas