· · Коментара: 0

Како да скувамо савршено пахуљаст пиринач? Пратите неколико корака

Желите да направите савршен, пахуљаст пиринач? Ово баш и није једноставан процес, али уколико се водите неким малим триковима сигруно ћете успети.

1635145719_fried-rice-g44b6db6c1_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Спремање пиринча

Смеђи или бели пиринач основна су намирнциа многих јела, а неколико ствари ће вам помоћи да буде савршеног укуса.

Прокувајте воду и посолите

Након што исперете пиринач, сипајте свежу воду (за сваку шољу пиринча користите 1 и ¾ шоље воде) у велику шерпу са поклопцем. Пустите да прокључа, а онда помешајте једну кашичицу соли.

Прочитајте још: Дошло је време за НАР: Како да га најједноставније очистимо?

Најбоље је да користите дрвену кашику. Трудите се да не мешате превише то може узроковати да пиринач постане лепљив.

Затворите шершу и динстајте

Уверите се да поклопац добро пристаје шерпи. Смањите температуру на најнижу вредност. Пустите да се пиринач крчка око нешто мање од 20 минута, а затим склоните са ватре и оставите да се пиринач пари у лонцу још 5 минута, пише Реал Симпле.

Коришћење виљушке

Непосредно пре послуживања, пиринач лагано измешаје виљушком како бисте одвојили зрна.




 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.