Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како треба да чувате намирнице да би вам дуже остале СВЕЖЕ? Сви трикови искусних домаћица

За сваку врсту намирница постоји одређени трик који помаже да што дуже остане свежа

1667033413_ello-AEU9UZstCfs-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Ово су ситуације које се готово свакодневно дешавају у домаћинству. Да не бисте без потребе бацали храну, придржавајте се ових савета како би вам намирнице увек биле свеже. А у томе вам могу помоћи ствари које сигурно имате у кухињи.

Свежи зачини Вишак зачина можете сачувати тако што ћете их исецкати и ставити у стаклену теглицу, а затим прелити маслиновим или неким другим уљем. Касније по потреби стављајте у јела.

Свеж сир и павлака Свеж сир и павлаку најбоље ћете сачувати ако их заједно с посудом у којој се налазе окренете наопако и тако ставите у фрижидер. На тај начин се ствара ефекат вакуума, што успорава размножавање бактерија.

Прочитајте још: Није само шерпа воде, поврће и месо: Ово су ГРЕШКЕ које правимо приликом кувања супе

Брашно, палента и овсене пахуљице Ако желите да сачувате брашно од ситних инсеката који воле да бораве у њему, узмите љуту жваку, умотајте је у фолију и ставите у кесу с брашном. Исту методу користите и за чување паленте, овсених пахуљица и осталих житарица у којим се могу наћи инсекти.

Бобичасто воће Бобице попут боровница дуже ће вам трајати и бити свеже ако их након куповине исперете посебном течношћу. Дакле, у шољицу ставите две кашике сирћета, исперите их и ставите у фрижидер.

Хлеб Ако желите да вам хлеб дуже остане свеж и мекан и да се не ухвати буђ, у кесицу заједно с хлебом убаците лист целера.

Јабуке Ако сте исекли јабуку на комаде и схватили да је нећете појести, ставите их заједно једну уз другу у круг па их причврстите гумицом тако да се споља види само кора. То ће успорити тамњење јабуке.

Прочитајте још: Савети за бирање СВЕЖИХ ЈАБУКА: Ствари на које морате обратити ПАЖЊУ приликом куповине

Суво воће Суво воће чувајте у добро затвореној стакленој посуди на хладном месту. На овај начин ће дуже остати мекано и сочно.

Банана Замотајте врх банане провидном фолијом. Тако ће трајати три до пет дана дуже него иначе, а да не почну да се кваре. Овај трик посебно је користан код органски узгојених банана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas