Oglas
· · Komentari: 0

Saveti za biranje SVEŽIH JABUKA: Stvari na koje morate obratiti PAŽNJU prilikom kupovine

Izaberete sveže i ukusne jabuke

1666452398_foto-pixabay-jabuka.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Iako je poznato da jabuke kako mogu da stoje duže od neke druge vrste voća, ipak nije uvek lako prepoznati kada su sveže. U nastavku pročitajte koji sve faktori utiču na dugotrajnu svežinu jabuka i na šta obratiti pažnju prilikom kupovine.

Kako prepoznati svežu jabuku?

Sveže jabuke možete prepoznati prema nekoliko faktora.

Domaće i sveže jabuke imaće zelenu i čvrstu peteljku pa ćete stare jabuke prepoznati i po tome što je peteljka suva i lako se otrgne.

Sveže jabuke će, osim čvrste i zelene peteljke, imati snažniji miris i biće čvršće na dodir, stoga obratite pažnju i na to. Takođe, kora svežih jabuka je glatka i čvrsta, dok starije jabuke već imaju naboranu koru.

Jabuke koje su ubrane prošle sezone možete prepoznati i po diskoloraciji na kori koja je najčešća na mestima gde je jabuka mekša, što znači da je tamo već započeo proces truljenja. Ako probate jabuku za koju niste sigurni je li sveža, biće pomalo bezukusna i imaće brašnastu teksturu, a kora će imati gorkast okus. Održite svežinu jabuka pravilnim čuvanjem.

Pročitajte još: Idealne namirnice za ZDRAVE OČI: Pune su hranljivih materija koje ČUVAJU VID

Kako bi jabuke duže trajale nakon što ih kupite, najbolje bi bilo da ih držite na nekom hladnijem mestu, poput ostave, gde će ostati sveže i do mesec dana. Ako ih čuvate u frižideru, možete dva meseca biti sigurni da će ostati sveže i jednako ukusne kao kada ste ih kupili.

Takođe, ako držite jabuke pored nekog drugog voća, imajte na umu da one otpuštaju etilenski plin koji može ubrzati propadanje voća koje je uz njih. Pravilno skladištenje ključno je da bi voće što duže bilo sveže.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas