Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико заправо СВИЊСКО ПЕЧЕЊЕ сме да стоји у ФРИЖИДЕРУ: Мало ко зна прави РОК ТРАЈАЊА

Ево колико месо сме да стоји у фижидеру или замрзивачу

1671183802_profimedia-0596113147-pecenje.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Остављање хране за каснију употребу, доноси много питања и забринутости, посебно када је реч о месу и месним производима. Свака врста меса има свој рок трајања, чак и на хладном.

Свињетина и црвено месо

Црвено месо, као и печење, могу да стоје у фрижидеру до пет дана, а могу да се замрзну на период од 4-12 месеци. Након тога, месо више није за употребу. Преостало обрађено месо ће трајати 3-4 дана у фрижидеру, и 2-6 месеци у замрзивачу.

Сланина и кобасице

Сланина која стоји у фрижидеру би требало да се поједе за недељу дана, а кобасица у року од два дана. И једно и друго се може замрзнути на месец дана, а неке кобасице могу стајати у замрзивачу и до два месеца.

Прочитајте још: Доручак у коме ћете уживати: Једноставан начин да спремите ХРСКАВУ СЛАНИНУ

Фото: Профимедиа

Млевено месо

Млевено месо, било да је у питању јунетина, свињетина или пилетина, може да стоји у фрижидеру један до два дана, а могу да се замрзнну на период од три до четири месеца.

Прочитајте још: Како да препознате покварену пилетину? Мирис није једини показатељ

Пилетина 

Сирова пилетина у фрижидеру траје само дан или два (на температури од 5 Целзијевих степени или хладније), али до годину дана у замрзивачу (на температури од -18 или хладније). Кувана пилетина може да стоји у фрижидеру неколико дана, а може и да се заледи па да се поједе у размаку од два до шест месеци.

Саламе и виршле 

Виршле и саламе могу у фрижидеру могу да буду две недеље неотворене и требало би након отварања да се поједу најдуже за пет дана, пише ''Реадер’с Дигест''. У замрзивачу ће трајати месец до два месеца.

 

 

 

                                Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas