Oglas
· · Komentari: 0

Koliko zapravo SVINJSKO PEČENJE sme da stoji u FRIŽIDERU: Malo ko zna pravi ROK TRAJANJA

Evo koliko meso sme da stoji u fižideru ili zamrzivaču

1671183802_profimedia-0596113147-pecenje.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Ostavljanje hrane za kasniju upotrebu, donosi mnogo pitanja i zabrinutosti, posebno kada je reč o mesu i mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja, čak i na hladnom.

Svinjetina i crveno meso

Crveno meso, kao i pečenje, mogu da stoje u frižideru do pet dana, a mogu da se zamrznu na period od 4-12 meseci. Nakon toga, meso više nije za upotrebu. Preostalo obrađeno meso će trajati 3-4 dana u frižideru, i 2-6 meseci u zamrzivaču.

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u frižideru bi trebalo da se pojede za nedelju dana, a kobasica u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.

Pročitajte još: Doručak u kome ćete uživati: Jednostavan način da spremite HRSKAVU SLANINU

Foto: Profimedia

Mleveno meso

Mleveno meso, bilo da je u pitanju junetina, svinjetina ili piletina, može da stoji u frižideru jedan do dva dana, a mogu da se zamrznnu na period od tri do četiri meseca.

Pročitajte još: Kako da prepoznate pokvarenu piletinu? Miris nije jedini pokazatelj

Piletina 

Sirova piletina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stepeni ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 ili hladnije). Kuvana piletina može da stoji u frižideru nekoliko dana, a može i da se zaledi pa da se pojede u razmaku od dva do šest meseci.

Salame i viršle 

Viršle i salame mogu u frižideru mogu da budu dve nedelje neotvorene i trebalo bi nakon otvaranja da se pojedu najduže za pet dana, piše ''Reader’s Digest''. U zamrzivaču će trajati mesec do dva meseca.

 

 

 

                                Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas