Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

КУВАРИ ОТКРИВАЈУ: Ево колико времена је потребно за КУВАЊЕ ЦВЕКЛЕ

Све зависи од величине корена и начина кувања

1680560135_173014_shutterstock-210431725_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Време кувања цвекле зависи од њене величине и врсте, као и од тога за шта планирате да је користите. У просеку, цвеклу треба кувати око 30-60 минута док не омекша, али у исто време не кључа.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

За кување цвекле можете користити две методе - време ће варирати.

Скувати целу цвеклу:

Ако је цвекла мала (пречника до 5 цм), може се кувати за 30-40 минута.
Ако је репа велика (пречника више од 5 цм), мораће да се кува око 45-60 минута.

Цвеклу скувати, исећи на комаде:

У овом случају, коренски усев треба кувати око 20-30 минута, док не постане мекан. Важно - репа се прво мора правилно опрати и очистити. Ова метода губи у односу на прву по корисности – већина хранљивих материја се налази испод коре, а боље се чувају у плоду ако је током кувања заштићена кожицом.

Спремност цвекле можете проверити тако што ћете је пробушити виљушком. Ако је цвекла мекана и лако се буши, готова је. Готову цвеклу треба охладити, ољуштити и користити у салатама, прилозима или другим јелима.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas