Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УПОЗОРЕЊЕ

ОПРЕЗ: Остаци ручка које не смете поновно припремати и јести

Иако ово радимо сви.

1605777092_Depositphotos_133172346_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Колико пута вам се догодило да сте остатке од ручка склонили у страну, а онда их поновно припремили за вечеру? Иако ово радимо сви, важно је знати како с неким остацима хране треба бити итекако опрезан јер вам могу нашкодити.

Печено црвено месо

Печену свињетину, телетину или јагњетину многи обожавају да једу свеже испечену, али и хладну и тако би требало и да остане. Наиме, печено црвено месо никако не би смели поновно пећи ни кувати, јер током термичке обраде оно мења структуру која никако не паше нашем телу. 

Прочитајте још: Сазнајте да ли је РИБА ИЗ КОНЗЕРВЕ уопште здрава

Током двоструке припреме меса мења се састав протеина који организам не може или врло тешко пробавља и због тога може да постане токсично и да изазове пробавне тегобе.

Живина

Пилеће или ћуреће месо једна је од намирница коју најчешће једемо. Иако врло често уживамо у остацима печеног или куваог живинског меса од ручка, овакво месо требало би да једемо искључиво хладно, без икакве додатне припреме, чак и ако се оно налази на пиззи ли у сендвичу.

Прочитајте још: Купили сте кестен - како га спремити? (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Депозит

Реч је о хемијским реакцијама које се догађају у месу ако се оно припрема два пута. "Рециклирани" ручак тако може да изазове бројне желудачне и цревне тегобе.

Супа

Супа је многима право освежење и незаобилазни део породичног ручка и/или вечере. Иако ову укусну течност наше тело обожава, добро пазите ако планирате да је спремите за касније и послужите други или трећи дан јер она може да изазве бројне здравствене тегобе.

Прочитајте још: Идеалан за хладне дане: Рецепт за КАКАО, али ко ипак не би требло да га пије

Наиме, већ споменуто месо из супе не смете подгревати заједно с супом, а то важи и за поврће из супе, посебно целер. Дакле, ако планирате да спремате супу и следећи дан, процедите је да остане бистра и одложите у фрижидер, а ако желите да је послужите неки други дан, сипајте је у пластичну посуду и ставите у замрзивач.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas