Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVA HRANA

Saznajte da li je RIBA IZ KONZERVE uopšte zdrava

Jeftine i lakše dostupne.

1605709752_Depositphotos_68448075_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Svesni ste šta znači riba u prehrani. Zbog toga nastojite makar jedanput ili više puta u sedmici da se na vašem jelovniku nađe riba. Pitate li se, jesu li ribe iz konzerve jednako zdrave kao i sveže?

Tako kažu 

Uzimajući u obzir stavove stručnjaka iz američkog državnog poljoprivrednog centra (United States Department of Agriculture’s National Nutrient Database) odgovor je potvrdan. Ribe u konzervi znači, imaju isto onoliko zdravih sastojaka kao i sveže. S tim da je potrebno kombinovati svežu i konzerviranu, budući da gore navedeno ima svoje pozitivne ali i negativne strane.

Pročitajte još: Idealan za hladne dane: Recept za KAKAO, ali ko ipak ne bi treblo da ga pije

Plus i Minus

Konzervirane ribe su jeftinije i lakše dostupne za razliku od svežih, isto tako, njihov rok trajanja je daleko duži. Istina je da imaju više masti, soli i nemaju takav ukus kao sveže. Ribe, koje su namenjene za kuvanje, su uglavnom ulovljene u njihovom prirodnom okruženju. Dakle, nisu kao sveže koje možete kupiti u marketima - uzgajane. Isto tako, u nekim vrstama gojene ribe je znatno više otrovnih materija nego kod onih ulovljenih u divljini. 

Pročitajte još: Kupili ste kesten - kako ga spremiti? (FOTO/VIDEO)

Foto: Depozit

Tako kod konzervirane ribe, kažu da ima više kalcijuma nego kod sveže ribe jer u konzervi se kosti ribe omekšaju i mogu se jesti s tim im se povećava njihova vrednost, kaže Kristin Kirkpatrick. 

Neka budu u ulju

Ako se već odlučite za ribe u konzervi, izaberite one koje su u maslinovom ulju, ne one u vlastitom soku jer prve imaju dosta više omega 3 masnih kiselina. Ulja pomažu da se očuva više hranjivih sastojaka u ribi za razliku od vode.

Pročitajte još: Neki od začina TOPE SALO na stomaku, a jedan od njih vam "ubija" glad

I za kraj

Važno je da telu osigurate unos masnih kiselina omega 3. Ako vam riba u konzervi nudi tu mogućnost, odlučite se za nju. Tako telu nećete uskratiti hranjive sastojke koje osiguravaju ribe.

Ipak, svoj meni obogatite i svežim ribama i uspostavite ravnotežu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas