Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су најчешће грешке: Три разлога због којих вам се ЗИМНИЦА КВАРИ

Исправите ове грешке уколико их правите и зимница вам се неће више кварити

1661610370_zimnica.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Већина жена већ почиње да припрема своју зимницу по већ добро познатој рецептури, ипак често се деси да се она поквари. Ово су најчешће грешке због чега се ово дешава.

1. Неправилно стерилисане тегле

Ако су тегле лоше или недовољно стерилисане у њима могу да остану бактерије и разни штетни микроорганизми, а који ће довести до ферментације воћа и поврћа. Да бисте избегли ризик од ове појаве, важно је да се стерилизација изведе правилно. Добро опране тегле и поклопце поређајте у плех и ставите у рерну загрејану на 180 степени на неких 15-20 минута. Водите рачуна и да зимницу добро затворите, односно да поклопац добро учврстите како у њих не би ушао ваздух.

2. Употреба презрелог воћа и поврћа

Презрело воће и поврће се се много брже распасти и покварити, чак и када користите конзервансе. Иако већина мисли да ће због зрелијих плодова зимница бити слађа и укуснија, то је велика грешка. Бирајте чврсте полодове, којима није оштећена површина нити имају по њој тачкице које указују да скоро пропадање.

Да би зминица дуго трајала, мора да се чува на месту где нема промаје, влаге, топлоте и да није деректно изложена сунчевој светлости. Све су то фактори који утичу на убрзану ферменатцију воћа и поврћа у тегли и њихово брже кварење.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas