Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Резултат ће вас ОДУШЕВИТИ: Следећи пут кад будете кували ЈАЈА, у воду сипајте СОДУ БИКАРБОНУ

Сода бикарбона је и у овом случају јако корисна.

1629302682_food-3325887_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Кувана јаја су веома укусан, здрав и хранљив оброк пун протеина, витамина и минерала, па није чудно што се често налазе на менију када је у питању доручак, салата или предјело.

Међутим, скидање љуске може понедак да их упропасти, јер ће се комади беланцета одвојити заједно с љуском, па ће се изгубити савршен и правилан "јајаст" облик.

Прочитајте још: Продужите им РОК ТРАЈАЊА: Како се правилно чувају КУВАНА ЈАЈА у фрижидеру

Такође, скидање љуске може јако дуго да траје, стога, ако желите да их огулите на најбржи и најлакши начин, током кувања убаците кашичицу соде бикарбоне.

Сода бикарбона повећава влажност, због чега ће се јаја лакше огулити.

Још један трик за савршено кувана јаја крије се у води. Наиме, како би вам јаја била идеално кувана, немојте чекати да вода проври, већ их ставите одмах у хладну воду.

Такође, јаја би требало пре кувања извадити из фрижидера, и оставити их око 30 минута на собној температури, јер ће се на тај начин лакше скувати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas