Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Са ментом, јагодом, па чак и краставцем! 4 освежавајућа рецепта за ЗЕЛЕНИ ЧАЈ која можете направити код куће

Савршено освежавајуће пиће.

1615286906_tea-3374785_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Са почетком пролећа, савршено је време да се препустите освежавајућој чаши охлађеног зеленог чаја. Погледајте ова 4 једноставна и брза рецепта за припрему леденог зеленог чаја код куће.

Прочитајте још: Да вам стакло у туш кабини буде чисто током целе године, примените овај једноставан трик од 30 секунди

Оштре зиме су прошле и време је да носите тању одећу и уживате у топлијем времену које долази уз широку палету освежавајућих и расхлађених пића попут безалкохолних пића, газираних пића и ледених чајева. Ледени чајеви су здрави и невероватно се лако праве.

Фото: Пиxабаy
Освежавајуће пиће!

Једна од популарних врста чајева је зелени чај. Има неколико здравствених благодати, попут помагања у мршављењу, чишћења тела и држања кардиоваскуларних болести. Дакле, имамо за вас неколико расхлађених и освежавајућих рецепата за зелени чај које можете испробати код куће.

Чај од менте

У шерпи скувати 1 шољу воде. У то додајте пола кашичице шећера, 3 кашичице зеленог чаја и шаку опраних и исецканих листова нане. Пустите да се кува 1-2 минута, а затим процедите и сипајте у чашу. Додајте 2-3 коцке леда и послужите.

Чај од лимунског ђумбира

Додајте 2 кашике зеленог чаја у 1 шољу кључале воде. У другој посуди кувајте пола шоље воде и додајте пола кашике лимуновог сока, 2 кашике ренданог ђумбира и 1 кашичицу шећера. Мешајте 2 минута, а затим процедите. Додајте ову припремљену смешу од лимуна и ђумбира у посуду са зеленим чајем. Кувајте минут, а затим процедите. Сипајте у чашу и додајте 2-3 коцке леда.

Прочитајте још: 6 превара и лажи којима су склони МАЈСТОРИ

Ледени зелени чај

У шерпу сипајте 1 шољу воде и уклоните је са ватре када прокључа. Додајте му 2 врећице зеленог чаја. Пустите да се кува 3-4 минута. Исцедите пола лимуна у ово и додајте пола кашичице шећера. Сипајте у чашу и прелијте коцкицама леда.

Зелени чај - краставац и јагода

Скувајте 1 шољу воде у шерпи и додајте 2 кашике зеленог чаја. Кувајте 4 минута, а затим процедите. Пребаците ово у стаклену теглу и додајте 1 шољу воде, 1 исечени краставац, 3 исечене јагоде и шаку листова менте. Добро измешајте и ставите у фрижидер на сат времена. Проциједите чај и сипајте га у чашу. Додајте 2-3 коцке леда и послужите охлађено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas