· · Коментара: 0
поврће

Спречите клијање КРОМПИРА уз једноставан састојак

Кромпир захтева посебне начине чувања.

1627135346_potatoes-1585060_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Одређена храна уахтева посебне услове. Ако се кромпир налази на светлом и влажном месту, почиње да клија и брзо губи чврсту текстуру и укус. Тако да би требало да му нађемо суво и тамно место.

Ипак, постоји једноставан начин да спречимо пребрзо клијање, потребна нам је само једна јабука.

Прочитајте још: Правилно чување белог и црног лука: Продужите му рок трајања

 У врећу са кромпиром додамо само једну јабуку у средини. Јабука испушта етилен, који спречава клијање.

Кромпир ће на овај начин остати чврст и без клица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.