Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА: Направите најлепши СЛАВСКИ колач

Послушајте савет који вам може помоћи да направите најукуснији славски колач

1699023215_Foto-Shutterstock-slavski-kolac.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сваке године домаћице се труде да направе што боље славске колаче, односно погаче.

Прављење савршеног славског колача може бити изазов, како пронаћи праве мере за колач, како га украсити и како да не пуца славски колач?

Правило је да домаћица обавезно умеси славски колач са освештаном водицом, како би, по предању, заштитник дома увек био уз породицу која га светкује. Али, мешење славског колача за многе, поготово за младе домаћице представља изазован посао, јер или не нарасте довољно, или се расцвета, или „изађе“ из посуде у којој је печен.

Да вам се то не би догодило, важно је да приликом припреме славског колача поштујете два важна правила – колач мора да буде добро умешен, а посуду у којој ћете га пећи морате да ставите у баш врелу рерну.

Такође, текстура теста је одлучујућа за квалитет погаче. Ако се лепи за прсте то значи да треба додати још брашна, а тврдо тесто треба разредити, јер за резултат желите да добијете мекано, ваздушасто тесто.

Славски колач се налази близу горњег грејача у рерни. Славски колач увек сместите на средину рерне, јер онај део који је ближи горњем грејачу ће се више сушити и постоји много већа могућност да пукне колач.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas