Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ПРИПРЕМУ НАЈУКУСНИЈЕ ЏИГЕРИЦЕ: Тајна је у једном састојку који убија горчину

Откријте трик који уклања горчину и мења укус – једноставно, брзо и проверено.

1763124887_shutterstock_422091010.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Неће се стврднути, а гурмани ће бити одушевљени. Додавање ове намирнице џигерици можда звучи као кулинарски промашај – али заправо је шећер за мекшу и сочнију џигерицу, трик који мења све.

Ако се користи правилно, мала количина шећера не квари укус, већ га појачава и чини џигерицу сочнијом, мекшом и без горчине.

Овај необични савет долази од куварице Јулије Аркипове, која тврди да је управо шећер заслужан за савршену текстуру.

Како се користи шећер за мекшу и сочнију џигерицу?

Пре него што ставите џигерицу у тигањ, једноставно је поспите са прстохватом шећера. То је све – без маринирања, без компликација.

Прво, џигерица ц́е постати мекана. Нец́е се стврднути, а гурмани ће да се одушеве. А ако волите да је једете, испробајте и овај начин припреме, биће мекана и сочна ако оставите да се маринира у киселој води.

Друго, укус јела ће се побољшати. Често се дешава да је џигерица горка, па чак и жилава, што многе одбија од припреме. Кристал шећер уклања ту горчину, омекшава текстуру и помаже да пријатне ароме дођу до изражаја – посебно оне које се развијају током пржења.

Не треба претеривати: један прстохват шећера биће сасвим довољан да џигерица постане мекана, сочна и пријатна за непце.

Ако сте до сада избегавали шећер у припреми џигерице, време је да промените мишљење. Прстохват шећера пре пржења не само да елиминише горчину, већ чини џигерицу мекшом, сочнијом и пријатнијом за непце.

Овај једноставан трик не захтева додатне састојке, ни компликоване кораке – само мало храбрости да пробате нешто ново. А када једном пробате, тешко ћете се вратити старом начину.

Кулинарска тајна је откривена – сад је ред на вас да је испробате.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas