Откријте трик који уклања горчину и мења укус – једноставно, брзо и проверено.
Неће се стврднути, а гурмани ће бити одушевљени. Додавање ове намирнице џигерици можда звучи као кулинарски промашај – али заправо је шећер за мекшу и сочнију џигерицу, трик који мења све.
Ако се користи правилно, мала количина шећера не квари укус, већ га појачава и чини џигерицу сочнијом, мекшом и без горчине.
Овај необични савет долази од куварице Јулије Аркипове, која тврди да је управо шећер заслужан за савршену текстуру.
Како се користи шећер за мекшу и сочнију џигерицу?
Пре него што ставите џигерицу у тигањ, једноставно је поспите са прстохватом шећера. То је све – без маринирања, без компликација.
Прво, џигерица ц́е постати мекана. Нец́е се стврднути, а гурмани ће да се одушеве. А ако волите да је једете, испробајте и овај начин припреме, биће мекана и сочна ако оставите да се маринира у киселој води.
Друго, укус јела ће се побољшати. Често се дешава да је џигерица горка, па чак и жилава, што многе одбија од припреме. Кристал шећер уклања ту горчину, омекшава текстуру и помаже да пријатне ароме дођу до изражаја – посебно оне које се развијају током пржења.
Не треба претеривати: један прстохват шећера биће сасвим довољан да џигерица постане мекана, сочна и пријатна за непце.
Ако сте до сада избегавали шећер у припреми џигерице, време је да промените мишљење. Прстохват шећера пре пржења не само да елиминише горчину, већ чини џигерицу мекшом, сочнијом и пријатнијом за непце.
Овај једноставан трик не захтева додатне састојке, ни компликоване кораке – само мало храбрости да пробате нешто ново. А када једном пробате, тешко ћете се вратити старом начину.
Кулинарска тајна је откривена – сад је ред на вас да је испробате.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО: