Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Већина прави грешку приликом пржења ЦРНОГ ЛУКА: На овај начин можете да сачувате све његове бенефите

Црни лук сматра се изузетно здравим поврћем

1666183490_onion-gf67af9699_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Црни лук је једна од најздравијих намирница која обилује састојцима који су заслужни за нормално и добро функционисање организма. Такође, поседује и бројне здравствене предности као што су јачање имунитета, нормалан рад срца, лечење респираторних инфекција и многе друге.

Али, да ли сте знали како се најисправније припрема?

Припрема црног лука

Наиме, нутрициониста по имену Мумал Асиф открио је генијалан трик за његово спремање. Он је рекао да само два минута пржења лука уништава бројне здравствене предности. А највећи кривац је управо топлота која лоше утиче на алицин, састојак који се налази у луку и који је највише заслужан за његова лековита дејства.

Прочитајте још: Трик да ПИРИНАЧ не постане лепљив приликом кувања: Већина прави ову грешку

- Саветујем да сачекате 10 минута након што исецкате лук. За то време створиће се максимлана количина алицина која ће да остане готово нетакнута приликом пржења - објаснио је овај нутрициониста.

А осим алицина, лук садржи и бројне витамине и минерале који су неопходни организму, као што су цинк, фосфор, магнезијум, фолат, тиамин и витамини Ц и К.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas