· · Коментари: 0
ЗИМНИЦА

За савршен АЈВАР потребан вам је ОВАЈ тајни састојак

Захваљујући овом поврћу, ајвар ће добити посебан укус.

1630314425_tomatoes-2500819_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Приближило се време за спремање зимнице. Паприке се увелико купују и пеку, како би се припремио ајвар.

Иако већина дмаћица има свој традиционални рецепт коег се придржавају, понекад је добро мало експериментисати и додати неке друге зачине, или убацити ново поврће.

Прочитајте још: Пар КОРИСНИХ САВЕТА које свако треба да зна: Како спремити најсочнији ПИЛЕЋИ ФИЛЕ?

У ајвар се може додати плави патлиџан, бели лук или љута паприка, али најпикантнији тајни састојак је свакако рен.

Уколико волите зачињено, обавезно пробате да направите ајвар са реном. Такође, не морате да мењате свој основни рецепт уколико то не желите. Довољно је само да додате мало рена у неколико тегли ајвара.

Рецепт за ајвар са реном

Испеците и ољуштите паприке као по обичају. Потом исецкајте или их самељите, па упржите на рингли или пажљиво испеците у рерни, мешајући и додајући уље.

На половини спремања паприка додајте со, и тек на крају, кад је време да сипате есенцију, нарендајте мању количину рена (на 3 кг паприка, иде око 300 гр рена) и умешајте у ајвар. 

 

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.