· · Коментари: 0
ТЕХНОЛОШКЕ МОГУЋНОСТИ

Обрисали сте ДОКУМЕНТ који вам је од велике важности? Није крај, ево КАКО ДА ГА ВРАТИТЕ (ВИДЕО)

Када документ потражимо у канти за отпатке и схватимо да је трајно избрисан - тада настаје озбиљан проблем. Ипак, из компаније Microsoft су пронашли решење

1593465280_laptop.png
Фото: Pixabay

Први траг обрисаног документа одмах потражимо у канти за отпатке, односно иконици Recycle Bin на десктропу рачунара. Ипак, и када га овде не пронађемо - није све изгубљено!

Прочитајте још: Сонy Xпериа 1 ИИ: Супер паметни телефон са два Сонy и два Самсунг сензора, а цена "ситница"

Из компаније Microsoft нашли су решење и за овај, али и за проблем када не можемо да отворимо неки Word документ. Наиме, овакви проблеми суствар прошлости уз нови алат који носи назив Windows File Recovery.

Ова алатка омогућаваће свим корисницима да, у случају било каквих проблема који подразумевају и квар на рачунару, похране све документе и сачувају их и када их обришемо из фајлова.

Прочитајте још: Редми К20 серија освојила светско тржиште: За 9 месеци продато 5 милиона примерака

Такође, Windows File Recovery омогућиће да се спасу сви лични подаци, подразумевајући и фотографије, видео записе, документа и многе битне податке за које смо мислили да су заувек изгубљени. Алат се може користити за спашавање докумената са hard диска, USB меморије и меморијских картица.

Прочитајте још: Аппле УЗВРАЋА УДАРАЦ Самсунг-у! Стиже ли и иПХОНЕ на преклоп? (ФОТО/ВИДЕО)

Оно што је отежавајућа околност за кориштење ове алатке је да ће корисници морати бити мало напреднији корисници Windows оперативног система, јер је основа за рад Microsoft Comand Prompt. 

Како ради овај алат

Алат Windows File Recovery ради тако што у случају када се са рачунара обрише нека датотека, она не нестане у потпуности, већ је њено мјесто на диску означено као слободно за уписивање нових података. Док год нови подаци не буду уписани на то место, постоји шанса да се обрисани документ спаси.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.