· · Коментари: 1
ДИЈЕТА

Дијета чувене Маргарите Королеве: Са њом килограми ће нестати за САМО 9 ДАНА

Нутрициониста Маргарита помогла је многим познатим личностима да коначно доведу своју линију у ред.

1605082571_Depositphotos_2779078_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Нутрициониста Маргарита Королева развила је технику мршављења која је многим звездама шоу бизниса помогла да смршају. 

Деветодневна дијета Маргарите Королеве једна је од најпопуларнијих и најефикаснијих метода мршављења. У основи, то је ланац од три моно дијете које се међусобно прате. 

 Дијета је прилично строга, па се може примењивати највише једном у 6 месеци, док се план пиринчане дијете може користити за дане поста

Додатни ефекти: чишћење црева, лак прелазак на правилну исхрану након завршетка дијете.

Прочитајте још: ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ: Поморанџа и јаја и 15 килограма мање

Главна правила дијете Маргарите Королеве

Једите храну у малим оброцима, док је препоручљиво јести често, без прављења дужих пауза глади. Веома је важно одржавати равнотежу воде током дијете – пити 2,5 литара воде дневно.

 Вода се мора пити пола сата пре оброка, или сат времена касније

Последњи оброк требало би да буде пре седам увече, после можете да пијете само воду. Дијета је променљива, али неке намрнице и пића су строго забрањена – то су алкохолна, газирана и слатка пића, со, зачини, чак и природни. 

За припрему хране користе се најздравије методе прераде – барење, динстање, печење, кување на пари

Прочитајте још: Придржавајте се ових САВЕТА и за кратко време изгубићете ВИШАК КИЛОГРАМА

Дијета Маргарите Королеве заснива се на "три сета" – пиринчу, пилетини и поврћу. Прва два производа богата су главним макронутријентима – угљеним хидратима и протеинима, а поврће захваљујући влакнима која садрже помаже у пружању коначног "удара чистоће" – ослобађању црева од токсина.

Дани пиринча – прва три дана

Фото: Депозит

Прва три дана оброк се састоји од пиринча куваног на посебан начин. У овом случају треба јести само златни или бели пиринач дугог зрна. Кување пиринча треба да буде према следећем рецепту: натопите 250 грама пиринча у хладној води и оставите преко ноћи. Ујутро ћете морати неколико пута да га исперете, додате воду у размери 1: 2 и ставите да кључа 15 минута без додавања соли. Добијена количина пиринча подељена је на шест порција, а последњи оброк најкасније до 19 сати. Током дана дозвољено је јести три кашичице меда (само не са пиринчем!). 

Треба да попијете 2,5 литра воде, ни мање ни више. Можете пити зелени чај, стимулисаће процес чишћења и губитка килограма

Прочитајте још: Хоћете да СМРШАТЕ? Пробајте МИКРОБИОМ ДИЈЕТУ која каже: ЈЕДИТЕ СВЕ!

Пилећи дани – друга три дана

Пиринач ће вам брзо досадити, али друга фаза дијете – пилетина – долази једнако брзо. Дијета за цео дан је пилетина тешка 1.200 г, спремљена на пари. Све је по принципу прве фазе: делимо на 6 порција и једемо током дана, последњи оброк није касније од 19 часова. 

Дијета је дизајнирана за људе са активнијим животним стилом

Дани поврћа – последња три дана

Трећа фаза дијете има посебну улогу у завршној фази: три дана на неком поврћу. Током ова три дана тело ће се напунити влакнима, а тело очистити од токсина. Правила су иста – забрањена је со, зачини, кисели краставци, кисело поврће. Свако бира поврће по свом укусу, можете узети било које поврће, осим кромпира.

Прочитајте још: СОС ПЛАН: Испумпајте стомак за 24 сата

Узмите око 800 грама поврћа дневно, ова количина је подељена на шест оброка – за вас позната шема. Три кашичице меда можете сада користити поново. Сада се пије две литре воде и зелени чај (количина је по вашем нахођењу).

Дијета није погодна за: труднице, дојиље, особе склоне анемији, особе млађе од 18 година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.