· · Коментари: 0
ЈУТАРЊА РУТИНА

Грешке које правимо СВАКО ЈУТРО, а нарушавају дневну продуктивност и расположење

Ако се икада осећате као да вам дани само пролазе, то је вероватно зато што веину времена трошите на погрешне ствари.

1607353676_Depositphotos_158926688_s-2019.jpg
Фото: Депозит

А најопасније доба дана за губљење је ваше јутро.

Ако јутро проводите радећи погрешне ствари, вероватно ће вам недостајати енергије, мотивације, снаге и воље да урадите праве ствари током остатка дана. Елиминисањем неких навика, створићете простор за важне одлуке, задатке и људе у свом животу.

Изгубите сат времена ујутро и провешћете цео дан у потрази за њим.

Испранирајте дан

Ако не испланирате, нећете ни извршити. Организованост је кључ испуњеног живота, али не треба ујутру да правите план. Ваши планови треба да буду спремни када устанете. 

Прочитајте још: Намирнице које су идеалне за ЗДРАВЉЕ ЈЕТРЕ

Прављење конкретног плана за тај дан помоћи ће вам да будете јаснији у томе шта желите и како да постигнете, али такође ће вам омогућити да се лакше фокусирате. 

Ако желите да максимално искористите сваки дан, поставите приоритете пре спавања. Када се пробудите, ваш дневни распоред и план ће бити спремни и чекаће да урадите задатке. Не дозволите да се осећате преплављено у раним јутарњим сатима. Уместо тога, будите добро припремљени и поставите приоритете увече. 

Негативни сте

Често ни не схватамо да негативни разговори и мисли могу утицати на нас у дужем временском периоду. Већини људи је чак природно да се жале на време, политику, посао као део своје јутарње рутине.

Ако дан започнете жалбом на посао, партнера, породицу или било шта друго, то негативно расположење пратиће вас и током дана!

Прочитајте још: Болнице ће ангажовати РОБОТЕ, а вакцина има занимљиву последицу

Ово може да вам отежа решавање свакодневних проблема.

Ако се, међутим, усредсредите на светлу страну живота, наићи ћете на још више ствари које ће вас развеселити и подићи срећу. Због тога треба да истренирате свој ум да се фокусира на ствари на којима сте захвални. Све што треба да урадите је да водите дневник и да да у њему запишете све оно на чему сте захвални, и то треба да вам буде део јутарње рутине.

Доносите превише одлука

Најсигурнији начин трошења енергије ујутру је доношење превише одлука одмах након устајања. У ово спадају обавезе као што су: шта да доручкујете, како да се обучете, када да кренете како бисте на време ухватили аутобус или да стигнете на време за састанак. Иако ове одлуке не звуче посебно изазовно, оне заправо одузимају огромне количине менталне енергије.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Драматично упозорење кинеске научнице која је и открила Ковид-19! ДА ЛИ СТИЖЕ НОВА КОРОНА? (ВИДЕО)

Ове мале одлуке испланирајте увече, припремите одећу за следећи дан, одлучите се за доручак, направите распоред и одредите приоритете. 

Нема бољег осећаја од буђења и сазнања да сте спремни за сјаја и успешан дан.

Одлагање аларма

Иако притиском дугмета за одлагање може да изгледа као да ћете себи да учините услугу, истина је управо супротна. Ако одложите, имаћете мање времена за важне ствари. Одлагање је огроман креатор стреса и убија вам мотивацију. Поред тога, утиче на квалитет спавања, а већи део времена одлагање ће учинити да се осећате још уморнијим.

Прочитајте још: Труднице, погледајте у ноге и ако приметите ОВУ промену, идите код лекара!

Учините себи услугу и устаните без одлагања. Најбоље је да телефон ставите у другу собу тако да ћете морати да устанете да га угасите. Након што устанете из кревета, више нећете спавати. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.