Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
воће

КАЈСИЈЕ - ШЕСТ РАЗЛОГА због којих треба да се нађу у чинијама за воће

Кајсије су коштуњаво воће познато и као јерменске шљиве.

1624873362_apricots-2523272_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Округле и жуте боје изгледају као мања верзија брескве. Изузетно су хранљиве и имају многе здравствених предности, а пошто су постале део пијаца ред је да их купимо и искористимо све њихове бенефите.

Кајсије и антиоксиданти

Кајсије су одличан извор многих антиоксиданата, укључујући бета каротен и витамине А, Ц и Е. Многа истраживања показала су да ови флавоноиди штите од дијабетеса и кардиоваскуларних болести. Главни флавоноиди у кајсијама су хлорогене киселине, катехини и кверцетин,  једињења која неутралишу слободне радикале

Прочитајте још: МЕД ОД МАСЛАЧКА: Прочишћава крв и помаже у лечењу јетре! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Кајсије и здравље очију

Кајсије се могу похвалити вишеструким једињењима која су од суштинског значаја за здравље очију, укључујући витамине А и Е.

Фото: пиxабаy

Кајсије и здравље коже

Главни узроци бора и оштећења коже су фактори околине, попут сунца, загађења и цигаретног дима. Витамини Ц и Е, који се налазе у овом воћу, могу да помогну кожи. Витамин Ц штити од УВ оштећења и загађивача околине неутрализујући слободне радикале. Поред тога, овај витамин помаже у изградњи колагена, који кожи даје снагу и еластичност, Хеалтхлине.

Кајсије и здравље црева

Кајсије могу да побољшају здравље црева. Једна шоља нарезаних кајсија даје 3,3 грама влакана. Кајсије садрже растворљива и нерастворљива влакна. Растворљива врста се раствара у води и укључује пектин, десни и дуге ланце шећера зване полисахариди, док се нерастворљива врста не раствара у води и укључује целулозу, хемицелулозу и лигнин. Кајсија је посебно богата растворљивим влакнима, што је важно за одржавање здравог нивоа шећера и холестерола у крви.

Кајсије и калијум

Кајсије садрже пуно калијума, минерала који служи као електролит. У нашем телу је одговоран за слање нервних сигнала и регулисање контракција мишића и равнотеже течности.

Прочитајте још: ЧУДОТВОРНА моћ СОДЕ БИКАРБОНЕ: Оваква примена ПРЕПОРОДИЋЕ вашу косу, кожу и тело

Врло хидратантно

Као и већина воћа, кајсије су природно богате водом, што може помоћи у регулисању крвног притиска, телесне температуре, здравља зглобова и откуцаја срца. Како већина људи не пије довољно воде, једење свежег воћа може вам помоћи да достигнете своје дневне потребе.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas