Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КРАЉИЦА ВОЋА

МАНДАРИНА КРАЉИЦА ЈЕСЕНИ! Чува срце, а добра је и кора!

Помаже у спречавању дијабетеса типа 2.

1606144320_Depositphotos_9124993_s-2019.jpg
Oglas

Ово воће чува здравље срца и помаже у спречавању дијабетеса типа 2. Добро је сачувати и кору која се додаје чајевима, али само ако је непрскана.

Укусне и мирисне мандарине током јесени требало би јести у што већим количинама. Ово сочно воће помаже при спуштању лошег холестерола и штити срце, а будући да продужује осећај ситости препоручује се и онима који желе да се реше сувишних килограма.

Прочитајте још: БРИГА О ЗДРАВЉУ: Природно решење за камен у бубрегу (РЕЦЕПТ)

Пектин у мандарини спрјечава раст нивоа шећера у крви, а тиме и осећај глади. Њени састојци, витамин Ц и витамини групе Б, минерали, калцијум, магнезијум, цинк и калијум, позитивно делују на здравље мозга побољшавајући његове функције што доприноси бољем памћењу и концентрацији.

Осим за менталну бистрину, корисна је и за лепоту - мандарина је богата антиоксидансима који спречавају ослобађање слободних радикала и оштећење коже, стога је одлично средство за негу лица. 

Разградњом бета-каротена из мандарине синтетише се витамин А који је заслужан за баршунасту кожу. Мандарина ће вам помоћи и да очувате младолики изглед коже - захваљујући богатству антиоксиданаса штити од слободних радикала. 

Прочитајте још: ТЕСТОСТЕРОН КОД ЖЕНА: Симптоми који указују да се лучи превише

Новија истраживања такође показују да мандарине садрже супстанцу ноблетин која помаже у борби против гојазности, чува здравље артерија и штити од дијабетеса типа 2. Чак ни кору мандарине не би требало да бацате јер је богата лековитим етеричним уљима. 

Мирисне корице могу да се насецкају, просуше и спреме, како би се преко зиме ставиле у чајеве или како би се од њих припремила мирисна купка против стреса. 

Наравно, требало би користити само кору органски узгојених, непрсканих плодова. 

Фото: Депозит

Мандарина спада међу најотпорније цитрусе према хладноћи.

Прочитајте још: Тешки су вам капци? Нисте уморни, ваше очи су ПРЕВИШЕ НАПРЕГНУТЕ

Две маске од мандарина

Ако имате ли изразито суву кожу, сок мандарине помешајте са жуманцетом, кашиком меда и маслиновим уљем. Нанесите на лице, врат и деколте. Држите пола сата, па исперите млаком водом. Ако вам је кожа масна, измешајте мандарину са три кашчице креме, кашчицом јогурта и неколико капи лимуновог сока. Ову маску држите на лицу  20 минута, па исперите млаком водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas