Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Психолошки профил особе може се утврдити и помоћу КРВНЕ ГРУПЕ

У источним земљама одавно је познато да се на основу анализе крвне групе може направити поуздан психолошки профил особе.

1606118280_Depositphotos_176937338_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Како би направили идеалну организацију рада, Јапанци користе сазнања на којим би радним местима одређене крвне групе биле најефикасније.

Крвна група 0

Особе које имају крвну групу 0 најчешће су изразито срдачне, дружељубиве и отворене. Немају длаке на језику, верне су, искрене и одане. Због тога што нису склоне да преузимају одговорност, жена нулте крвне групе ће, радије тражити групу у којој се осећају заштићеним и сигурним. С друге стране, мушкарци нулте крвне групе су истински ловци.

Прочитајте још: Од овог минерала "БЕЖЕ" вируси! Ево где га има највише

 Они имају неодољиву потребу да доминирају, да буду примећени и зато углавном бирају занимање у коме могу да се експонирају и афирмишу, нпр. глума, журналистика, естрада

Они имају изражену потребу да живе са особама које су радознале, живахне и динамичне. Монотонија и живот по уобичајним шаблонима њима уопше не одговара. За разлику од жена, мушкарци су више заинтересовани за каријеру и кад је реч о послу неће улетати у неки однос или ситуацију док не виде шта из тога добијају.

Крвна група А

За особе које имају крвну групу А могло би се рећи да је њихов синоним - мислим! Ова крвна група даје интелигентне особе, које неретко делују незаинтересовано и хладно, али тиме се заправо штите, јер су веома осећајне. 

Прочитајте још: Ако се ОВАКО понашате пре ћете се ПРЕХЛАДИТИ!

Особе крвне групе А су веома самодисциплиноване!

Увек ће да изаберу високоорганизовану групу, када раде, врло су професионалне и посвећене својим животним, професионалним или породичним обавезама. Спремне су да преузму одговорност, да разумеју друге, али то очекују и од других. Јако су добри руководиоци, инсистирају на прецизној организацији, преданом раду и установљеном реду.

 Захтевне су, али праведне особе!

Оне не знају, нити их интересује, да доминирају или да се експонирају, и због тога је код њих приметнији спорији напредак у каријери.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Нека ХРАНА може да изазве ЗАВИСНОСТ, а ево и која је на врху листе

Крвна група Б

Психолошки гледано, мушкарци и жене крвне групе Б су најинтересантнији. Наизглед су интровертни, делују суздржано и повучено, али имају јасно изграђен појам о сопственим жељама и вредностима.

У професионалном животу жене крвне групе Б каријеру углавном граде на основу доказаних личних квалитета и напора и готово никад не испољавају такмичарски дух. 

Прочитајте још: Пет мириса који смањују стрес

Функционишу претежно у уском кругу својих проверених пријатеља, којима су одане

Мушкарци ове крвне групе имају једну врсту социјалне фасаде; делују уздржано, скрушено или повучено, а за то време као шахисти смишљају кораке које ће предузети без велике помпе, како би коначно стигли до жељеног циља. Да би добили оно што желе, склони су да себе мало смање у очима других. Они не бирају професије које их избацују у први план, јер их експонирање, као и код жена, много не привлачи. 

Они углавном вуку конце у тајности и далеко од очију оних за које су заинтересовани

Прочитајте још: Свакодневне навике које уништавају вид

Крвна група АБ

Жене крвне групе АБ су изузетне особе. Саосећајне су, а цинизам и иронија су им потпуно страни. Немају спечифицних захтева, могу да припадају било којој групи, лако се прилагођавају, али увек успевају да задрже своју индивидуалност.

Прочитајте још: ЦВЕКЛА јача имунитет, али добра је и због ОВОГА!

Лако су прилагодљиви!

Кад је реч о мушкарцима, они као да нису успели да, попут жена, у себи помире супротности А и Б крвне групе. Због те двостраности природе, мушкарци АБ крвне групе не могу увек да се адаптирају, они ће пре свој идентитет да остварују преко пројекционих механизама. Ако су у групи где преовладавају особе са крвном групом А, они ће више да показују карактеристике крвне групе Б и обрнуто.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas