Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СИТНИ КОЛАЧИ

РАСКОШАН колач за вашу ускршњу трпезу - БРЕСКВИЦЕ! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Бресквице и то румене су један од оних правих старинских колача који нас носталгично својим изгледом подсећају на вештину наших бака.

1619600233_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Serpica Recepti
Oglas

Састојци : 350 гр. меког брашна, 100 гр. оштрог брашна, 10 гр. прашка за пециво, 3 прстохвата соли (мало), 220 гр. маслаца или маргарина, 120 гр. шећера у праху, 1 кашика ароме од ваниле, 3 кашике киселе павлаке, 2 јаја (већа), 50 гр. млевених ораха, лешника или бадема, 6 -7 кашика пекмеза/мармеладе (кајсија, вишња,бресква,шипак,јагода....), уместо пекмеза може и крем, орашасти плодови не морају ако их не користите, 200 мл. воде (ја користим јабуков сок), 1 кашика црвене боје, 1 кашика жуте боје, кристал шећер.

Припрема

У ванглу просејати брашно, меко и оштро, со, прашак за пециво. Посебно умутити маслац и прах шећер, додати арому, јаја, павлаку, измиксати. Додати половину брашна, умутити, другу половину брашна, умутити. Тесто прекријте и оставите 30 минута у фрижидеру или 15 минута у замрзивачу, само да се мало стегне.

Прочитајте још: Салата од ЦВЕЋА и слаткиш са ЛАВАНДОМ, право пролећно освежење (РЕЦЕПТИ)

Куглице можете правити тако што од теста одвојите мањи део, направите ваљак, исеците мање комадиће и од њих између дланова формирате куглице. Или одмах кидајте парчиће теста, само одмерите да колачићи буду једнаки. Грамажа би требала да буде од 8 гр. до 10 гр. Ако вам се лепи за дланове руке истрљајте уљем.

Сложите на пек папир, мало размакнуте.

Пеку се на 180 степени око 15 - 17 минута. Треба да остану светле, тек доња страна кад благо порумени вадите из рерне.

Прочитајте још: Како се спрема ПИЈАНИ ШАРАН ? Најукуснији рецепт за Велики петак (РЕЦЕПТ)

Пустити да се охлади па танким ножићем их издубити. Мрвице које сте добили измрвите рукама па их измешајте са млевеним орасима и пекмезом. Пуните сваки кексић па један за други прилепите.

Припремите две посудице. У сваку сипајте мало воде или сока. Измешајте у једној црвену а у другој жуту боју.

Колачић умочите кратко у жуту боју па половину зароните у црвену. Оставите око 5 минута па тек онда уваљајте у шећер. Чувајте их у затвореној кутији/посуди.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas