Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УСНЕ

РУСКИ лекар препоручује ШЉИВОВИЦУ и КАЈМАК за ЈЕСЕЊУ БОЛЕСТ

Жвале се обично јављају у јесен и пролеће, а без обзира на узрок лечење траје недељама!

1601543444_pixabej.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Испуцале ивице усана су изузетно болне, пеку и непријатан су детаљ на лицу.

Зашто се појављују жвале?

Најчешћи разлог је недостатак витамина Б2, анемија, болести желуца, гљивице, неадекватна хигијена, али и лоше постављена протеза. Често их имају дијабетичари, али и они који док говоре влаже усне. Ипак, најчешчће се јављају у јесен, јер ветар наноси штету влажним уснама.

Прочитајте још: Они рађају у ЈЕСЕН, корен им је ЉУТ, неки расту као КОРОВ, а ПРИРОДНИ СУ ЛЕК за многе болести

Чајевац Фото: Пиксабеј

Доктори прво покушавају да открију разлог зашто су насла жвале, а затим нуде разне креме које могу да олакшају муке. Креме су обично антисептичке и антибактеријске, а препоручују и да се не једе слано.

Уље од чајевца је изузетно ефикасно за жвале.

Међутим, један од најефикаснијих лекова против жвала је уље од чајевца који је открио руски доктор Виктор Хрушчов.

- Жвале су болест слузнице у угловима усана, а преноси се зајеничком чашом за пиће, па сво посуђе треба прокувати - објашњава др Хрушчов.

Прокувајте есцајг, не једите слано, уносите витамине, мажите усне кајмаком и шљивовицом.

Доктор препоручује да се пре спавања усне намажу кајмаком или киселим млеком. Наизменично треба користити и мало шљивовице којом се намажу углови усана.

- У исхрану треба унети витамине , бео и црни лук. али водити рачуна да лук не додирује усне - истиче др Хрушчов.

Крем против жвала
Растопите 3 грама пчелињег воска са по 8 грама уља невена, готу коле, 6 грама уља дивље руже, 3 грама таману уља и по 15 капи етеричног уља палмароса и уља чајевца. Када се угрејана смеса охлади наносите током дана.

Прочитајте још: Време за за јесењу ВИТАМИНСКУ БОМБУ? СИР овог воћа обезбеђује ЧЕЛИЧНО ЗДРАВЉЕ

Уље од чајевца помаже и у лечењу опекотина, псоријазе, атлетског стопала, угриза инсеката, лошег задаха и низа других обољења.

Руски чај против жвала

  • 40 грама траве ива
  • 30 грама кадуље
  • 30 грама беле имеле

Трава се уситни, измеша и скува чај. Чај се кува тако што се у литар прокључале воде стави 5 грама ове мешавине, поклопљено кува неколико минута и процеди. Чајем се мажу усне и пије током дана. Између два мазања усне треба намазати маслиновим уљем.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas