· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Руски препарати за бол у зглобовима (РЕЦЕПТ)

Болови у зглобовима више нису резервисани само за старије особе...

1627421807_Depositphotos_53124599_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Проблеми са коленима, раменима, лактовима и зглобовима последица су дугог седења за рачунаром и слабој активности човека. Ови проблеми почињу да се манифестују након 45. године, али нису страни ни у тридесетим годинама. Узрок могу бити и повреде, преоптерећења, фрактуре, артритис и реуматизам.

Прочитајте још: Дијета ПУН ТАЊИР: 10 намирница које можете јести неограничено! (МЕНИ)

Мед, сенф и со

Помешајте 1 кашику меда, 1 кашику љутог сенфа, 1 кашику ситне морске соли и једну кашику воде. Смесу добро измешајте док се текстура не изједначи. Преспите масу у празну кутију од креме или неку другу тамну стаклену посуду.

Прочитајте још:  Летња вегетаријанска ДИЈЕТА: Укусна и ефикасна! (ЈЕЛОВНИК)

Следећи пут када осетите непријатан бол, једноставно нанесите ову "крему" на болну тачку. Прекријте пластичном кесом или фолијом и вежите марамом или шалом како би се то грејало. Најпожељније би било ако је шал направљен од вуне. Тако треба да стоји један и по до два сата. Најбоље је да поновите овај поступак пре спавања, тако да се зглобови могу одмарати након "третмана". Ујутро оперите "крему".

Поновите овај поступак 4 до 5 дана за редом. Учинак ћете осетити након првог пута. Сама смеса треба да се чува у фрижидеру, али не дуже од 5 до 6 дана.

Тамјан

Дрво тамјана јача имунитет и убија слободне радикале који су изазвали инфекције у пределу болних зглобова или костију. Коришћење овог природног лека смањиће непријатан осећај и упалу. Пола кашичице сушеног лишћа дрвета тамјана прокувајте у 2дл воде. Пустите да се охлади и пијте два пута дневно.

Прочитајте још: Летња вегетаријанска ДИЈЕТА: Укусна и ефикасна! (ЈЕЛОВНИК)

Истовремено, сваки дан на болно место стављајте хладне облоге са ледом.

Ђумбир

Топикална употреба ђумбира смањује оток код болног зглоба или костију и уклања непријатан осећај. Олакшава кретање и лечи бактеријске и вирусне инфекције. Ставите 50 грама корена ђумбира у 200 милилитара кључале воде. Склоните са ватре и оставите да одстоји све неких 15 минута.
Испасирати у блендеру све заједно. Добићете кремасту смесу. Нанесите је у дебелом слоју на болно место. Прекријте памучном крпом, сачекајте пола сата па исперите водом.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за јул: Најлакши начин да изгубите килограме

Босиљак

Ова лековита биљка је природан лек против болова и делотворан је код проблема са костима и зглобовима. Такође јача имунитет и помаже организму да се избори са узрочницима инфекција.
Уситнити шаку лишћа свежег босиљка у блендеру. Додати кашику кокосовог уља. Добијену пасту нанесите на део који вас боли. Оставите да делује сат времена па исперите топлом водом. Понављајте свакодневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.