Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Труднице, једите ову храну, и рађаћете здравију децу

Ево које је воће у питању, а требало би да га труднице једну око 4 пута недељно.

1611493538_Depositphotos_30398067_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Конзумирање јабука и рибе у току трудноће и током дојења, може спречити настанак астме, екцема и алергије код беба. То, међутим, не значи да треба одмах прећи на дијету само са јабукама и рибама - упозоравају научници са Универзитета у Торонту.  

Прочитајте још: ДА, БЕБЕ И ОВО РАДЕ: Седам чињеница које могу изненадити родитеље!

Студија је показала да жене које једу више од четири јабуке седмично имају веће шансе да роде бебе које неће боловати од астме. Иста студија је показала да ће жене које једу рибу више од једанпут недељно, родиће децу која ће имати 43% мање шансе за развој екцема у поређењу са децом жена које нису јеле рибу. 

Прочитајте још:

Јабуке и риба су јако важне намирнице у току трудноће

Холандски научници су, опет, истраживали око 1.200 деце и њихове мајке у периоду од пре рођења до навршене пете године живота. Мајке су попуниле упитник пре порођаја, а здравље и исхрана деце праћени су после порођаја. Деца мајки које су јеле више од четири јабуке неђељно имала су 46% мање шансе да развију симптоме астме и 53% мање шансе да им буде постављена дијагноза астме. Сматра се да антиоксиданти из јабука имају заштитну улогу. 

Фото: Депозит

Прочитајте још: "Не остављајте ништа у бебином кревецу": Снимак који је потресао многе родитеље (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Професор др. Дејвид Јенг са Торонтског универзитета сматра да су потребне додатне клиничке студије, иако се жене које једу доста јабука и рибе генерално здраво хране. Уколико мајка искључиво доји своје дете најмање три месеца, значајно смањује ризик од настанка астме, екцема и алергије. То нарочито важи за бебе високог ризика за развој неког од ова три обољења.

Прочитајте још: У 32. години се дешава невероватна ПРОМЕНА: Почињете да....

Професор др. Роберт Вуд, педијатар и директор Одсека за дечју алергију и имунологију Универзитет Џон Хопкинс у Америци, приказао је резултате 18 студија и сматра да дојење у трајању од најмање три мјесеца има изузетно значајан заштитини ефекат од развоја ове три болести.

Уколико постоји проблем с алергијом у породици, мајка треба искључиво да доји бебу најмање шест месеци. Канадско удружење педијатара и Министарство за здравље Канаде зато саветују дојење као искључив начин исхране првих шест месеци да би се спречио настанак алергије, које је све више и више.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas