Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако ове снове ЧЕСТО сањате - спадате у НАЈПАМЕТНИЈЕ ЉУДЕ! А, да ли сте икада сањали да УБИЈАТЕ ШЕФА?

Наука је прешла дуг пут до употребе технологије за праћење људи у РЕМ сну, како бисмо пратили процес сањања, али још увек имамо два главна питања о сањању: зашто сањамо и шта наши снови покушавају да нам кажу?

1657884500_snovi-foto-Profimedia.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Уз преглед ове теме који је урадио „Медицал Даилy“, можемо наћи одговоре који ће вам помоћи да задовољите радозналост о сновима.

Ако у обзир узмемо Фројда, онда сви имамо основно разумевање да су снови производ задржавања наших мисли. Следбеници Фројда снажно подржавају технику слободне асоцијације лежања на каучу док говоре прво што им падне на памет. Ипак, савремени научници су склони да верују да снови „заправо уопште не постоје“.

Прочитајте још: Колико пута сте за некога рекли да је устао на леву ногу? Ова изрека је дубоко укорењена у народном веровању и носи одређену симболику

Други научници имају теорију: „хипотезу активације-синтезе“, која каже да су „снови само електрични импулси мозга који извлаче насумичне мисли и слике из наших сећања, а људи конструишу ове импулсе као снове, у настојању да се ова конфузија схвати“.

Шта сањају интелигентнији?

Снови су посматрани као корисни показатељи онога што је на уму особе. Недавно истраживање групе „ДреамсЦлоуд“ открило је да они са вишим нивоом образовања имају тенденцију да сањају чешће о ситуацијама везаним за посао, као што су унапређење или сањају о сараднику, у односу на мање образоване људи.

Прочитајте још: Најчешће прељубе се дешавају са људима за које никада не бисте ни помислили

– Ми сањамо о ономе што нас највише брине – објаснио је др Ангел Морган, који је водио студију.

Што више детаља можете да се сетите, то сте боље у стању да решите или признате проблеме у свом будном стању. Живописне слике којих се сећамо у сновима такође могу представљати наше особине личности.

Да ли сте икада сањали да сте убили свог шефа?

„Према ЛивеСциенце-у, истраживачи из немачког Централног института за ментално здравље открили су да појединци који пријављују снове у којима почине убиство имају тенденцију да буду интровертнији, али и агресивнији у стварном животу.

Иако постоје неки противници, веза са људском свешћу и сновима је добра ствар коју вреди истражити, посебно да би се помогло у дијагностиковању менталних болести. Као што је др Сандер ван дер Линден, истраживач социјалне експерименталне психологије, написао:

Прочитајте још: Како се пише? ОДКАД или ОТКАД, само један облик је правилан

- Изгледа да нам снови помажу да обрадимо емоције тако што кодирамо и конструишемо сећања на њих. Оно што видимо и доживљавамо у својим сновима не мора нужно бити стварно, али емоције везане за ова искуства свакако јесу.

Због снова, у могућности смо да се сетимо сећања на емоције, а да се не сећамо стварне ситуације која их је прва произвела. Стога можемо да се сетимо осећања љубави и бола, а да не морамо да се сећамо наше прве љубави кретена, који нам је касније пружио искуство сломљеног срца, преноси Прва.рс

Прочитајте још: 4 фразе које никада не треба да употребљавате у току разговора: Иако делују добронамерно, оне не звуче тако особама којима су упућене

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas