Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САЧУВАЈМО ДРВЕЋЕ

НЕВЕРОВАТНО! Да ли знате да ОВЕ новине након читања можете да ПОСАДИТЕ и нићи ће ПРЕЛЕПЕ БИЉКЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Ова земља је још једном показао колико је испред свих.

1621335938_pjimage--2-.jpg
ФОТО: Принтскрин(Јутјуб/ кармен аграмунт занон)/ Пиксабеј
Oglas

Његов најновији изум састоји се у новинама од рециклираног и повртарског папира које можете да посадите након што их прочитате.

Због тога што су штампане новине све само не еколошки прихватљиве, многе вести су прешле на Интернет  (интернет медији много брже досежу публику). Међутим, једна од највећих дневних новина у Јапану пронашла је решење како да огромну количину папирног отпада укљученог у штампу периодичних публикација претвори у нешто природно и прелепо.

Мајничи не предузимају акцију само преко информација, већ и тако што решавају глобалне проблеме.

Јапанске „зелене новине“ су у потпуности направљене од рециклираног и биљног папира који се може компостирати након читања. Најбоље од свега је што ће, када се саде, клице биљака процветати!

Прочитајте још: Ова три НЕВЕРОВАТНА језера све остављају у чуду! (ФОТО)

Издавач подстиче људе да цепају новине на мале комаде након што их прочитају, саде комаде у земљу, а затим заливају посуду. У року од неколико недеља, биљке и цвеће ће се почети да клијају! Концепт је измислила Дентсу Инц, једна од највећих јапанских рекламних агенција, која сарађује са Маиничи новинама. Мото овог пројекта је „Мајничи не предузимају акцију само путем информација, већ и тако што решавају глобалне проблеме“.

Прочитајте још: Валентина је РОДИЛА 69-оро ДЕЦЕ, била је трудна чак 18 година! Али то није спречило њеног супруга да уради ГРОЗНУ СТВАР (ФОТО)

То је управо и случај. У прошлости је рекламна компанија доказала посвећеност заштити животне средине сарађујући у кампањи која је прикупљала донације за популације које пате од жеђи. Иницијатива је била толико популарна у јавности, да је лист за своје издаваче зарадио преко 700.000 америчких долара. И, с преко четири милиона примерака који се свакодневно циркулишу широм земље, постало је јасно да рециклажа није само корисна за животну средину, већ је то концепт који многи могу подржати.

Прочитајте још: ИГРА СУДБИНЕ! Радници пицерије успели да спасу живот својој муштерији (ФОТО/ВИДЕО)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas