· · Komentari: 0
SAČUVAJMO DRVEĆE

NEVEROVATNO! Da li znate da OVE novine nakon čitanja možete da POSADITE i nići će PRELEPE BILJKE (FOTO/VIDEO)

Ova zemlja je još jednom pokazao koliko je ispred svih.

1621335938_pjimage--2-.jpg
FOTO: Printskrin(Jutjub/ karmen agramunt zanon)/ Piksabej

NJegov najnoviji izum sastoji se u novinama od recikliranog i povrtarskog papira koje možete da posadite nakon što ih pročitate.

Zbog toga što su štampane novine sve samo ne ekološki prihvatljive, mnoge vesti su prešle na Internet  (internet mediji mnogo brže dosežu publiku). Međutim, jedna od najvećih dnevnih novina u Japanu pronašla je rešenje kako da ogromnu količinu papirnog otpada uključenog u štampu periodičnih publikacija pretvori u nešto prirodno i prelepo.

Majniči ne preduzimaju akciju samo preko informacija, već i tako što rešavaju globalne probleme.

Japanske „zelene novine“ su u potpunosti napravljene od recikliranog i biljnog papira koji se može kompostirati nakon čitanja. Najbolje od svega je što će, kada se sade, klice biljaka procvetati!

Pročitajte još: Ova tri NEVEROVATNA jezera sve ostavljaju u čudu! (FOTO)

Izdavač podstiče ljude da cepaju novine na male komade nakon što ih pročitaju, sade komade u zemlju, a zatim zalivaju posudu. U roku od nekoliko nedelja, biljke i cveće će se početi da klijaju! Koncept je izmislila Dentsu Inc, jedna od najvećih japanskih reklamnih agencija, koja sarađuje sa Mainiči novinama. Moto ovog projekta je „Majniči ne preduzimaju akciju samo putem informacija, već i tako što rešavaju globalne probleme“.

Pročitajte još: Valentina je RODILA 69-oro DECE, bila je trudna čak 18 godina! Ali to nije sprečilo njenog supruga da uradi GROZNU STVAR (FOTO)

To je upravo i slučaj. U prošlosti je reklamna kompanija dokazala posvećenost zaštiti životne sredine sarađujući u kampanji koja je prikupljala donacije za populacije koje pate od žeđi. Inicijativa je bila toliko popularna u javnosti, da je list za svoje izdavače zaradio preko 700.000 američkih dolara. I, s preko četiri miliona primeraka koji se svakodnevno cirkulišu širom zemlje, postalo je jasno da reciklaža nije samo korisna za životnu sredinu, već je to koncept koji mnogi mogu podržati.

Pročitajte još: IGRA SUDBINE! Radnici picerije uspeli da spasu život svojoj mušteriji (FOTO/VIDEO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.