Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
занимљивости

ПЕТ АКТИВНОСТИ које вам могу помоћи да РАЗБИСТРИТЕ УМ

Ако Вам медитација не иде од руке, покушајте са овим активностима

1645792896_yoga-gb7508c3df_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Можда сте чули да је медитација добра за смирење и "чишћење" ума, али многима не успева. Већини је тешко да потпуно утиша свој ум и лежи непомично. Али, добра вест је да су стручњаци открили  на које све начине можете да смањите стрес, конфузне мисли и како да "освестите" тренутак. Можете одабрати једну из спектра активности која ће Вам помоћи да се "пресаберете" и бистрог ума донесете одлуке и обављате своје свакодневне обавезе.

1. Бојанке за одрасле

Ове бојанке на тржишту нису се појавиле случајно - доказано је да бојење оивичених површина које на крају дају смислен облик значајно умањују стрес. Водећи рачуна да не пређемо уцртане линије и да што савршеније обојимо простор у оквиру њих, наша концентрација и фокус постају бољи и ово је сјајна вежба којом ћете смањити тзв. "визуелну буку" око вас.

Прочитајте још: Да ли знате шта је БРОМАТОЛОГИЈА? Срећете је чешће него што мислите

2. Свирање бубњева

Мало Вам је чудно откуд свирање бубњева на овом списку? Али, новија истраживања показала су да ово занимање може смањити ниво стреса, али и да може помоћи у ублажавању симптома депресије.

3. Гледање у облаке

Гледање у облаке није само забавно малој деци. Постоје мишљења да гледање у небо доноси доста предности када је у питању стање нашег ума. Уопштено говорећи, боравак у природи деловаће фантастично на Ваше расположење и на смиривање конфузних мисли.

Прочитајте још: 5 биљака које важе за ПРИРОДНЕ АНТИДЕПРЕСИВЕ: Подижу расположење и терају стрес

4. Шетња

Вероватно нисте зачуђени откуд шетња на списку - бројни лекари и научници истичу значај који шетња има на целокупно здравље организма. Многе студије и истраживање спроведене су како би се утврдила корелација између шетње и психичког здравља које су само потврдиле да ће Вам шетња изузетно помоћи да лакше утонете у сан, трезвеније размишљате и одржите добру менталну кондицију.

Бонус видео:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas