· · Komentari: 0
zanimljivosti

PET AKTIVNOSTI koje vam mogu pomoći da RAZBISTRITE UM

Ako Vam meditacija ne ide od ruke, pokušajte sa ovim aktivnostima

1645792896_yoga-gb7508c3df_1280.jpg
Foto: pixabay

Možda ste čuli da je meditacija dobra za smirenje i "čišćenje" uma, ali mnogima ne uspeva. Većini je teško da potpuno utiša svoj um i leži nepomično. Ali, dobra vest je da su stručnjaci otkrili  na koje sve načine možete da smanjite stres, konfuzne misli i kako da "osvestite" trenutak. Možete odabrati jednu iz spektra aktivnosti koja će Vam pomoći da se "presaberete" i bistrog uma donesete odluke i obavljate svoje svakodnevne obaveze.

1. Bojanke za odrasle

Ove bojanke na tržištu nisu se pojavile slučajno - dokazano je da bojenje oivičenih površina koje na kraju daju smislen oblik značajno umanjuju stres. Vodeći računa da ne pređemo ucrtane linije i da što savršenije obojimo prostor u okviru njih, naša koncentracija i fokus postaju bolji i ovo je sjajna vežba kojom ćete smanjiti tzv. "vizuelnu buku" oko vas.

Pročitajte još: Da li znate šta je BROMATOLOGIJA? Srećete je češće nego što mislite

2. Sviranje bubnjeva

Malo Vam je čudno otkud sviranje bubnjeva na ovom spisku? Ali, novija istraživanja pokazala su da ovo zanimanje može smanjiti nivo stresa, ali i da može pomoći u ublažavanju simptoma depresije.

3. Gledanje u oblake

Gledanje u oblake nije samo zabavno maloj deci. Postoje mišljenja da gledanje u nebo donosi dosta prednosti kada je u pitanju stanje našeg uma. Uopšteno govoreći, boravak u prirodi delovaće fantastično na Vaše raspoloženje i na smirivanje konfuznih misli.

Pročitajte još: 5 biljaka koje važe za PRIRODNE ANTIDEPRESIVE: Podižu raspoloženje i teraju stres

4. Šetnja

Verovatno niste začuđeni otkud šetnja na spisku - brojni lekari i naučnici ističu značaj koji šetnja ima na celokupno zdravlje organizma. Mnoge studije i istraživanje sprovedene su kako bi se utvrdila korelacija između šetnje i psihičkog zdravlja koje su samo potvrdile da će Vam šetnja izuzetno pomoći da lakše utonete u san, trezvenije razmišljate i održite dobru mentalnu kondiciju.

Bonus video:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.