Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТИЛ ХОДАЊА може да открије много о нама: Шта указује на анскиозну, а шта на енергичну и отворену особу

Мале ствари могу да кажу много

1689425816_shutterstock_1935848515.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свако од нас је јединствен ии ма свој специфичан стил ходања. Баш као што положај у коме спавамо, боја очију или чак начин на који држимо телефон откривају наш тип личности, пише сајт јаграњосх.цом.

Једно од најранијих истраживања вези између типова личности и стила ходања објавио је 1935. психолог немачког порекла Вернер Волф. Током година, неколико истраживања је открило да човек може и да промени начин на који хода како би променио и слику о себи или утисак који оставља на друге.

Ако ходате брзо

Ако је ваш стил ходања брз, онда сте веома марљива и отворена особа. Људи који брзо ходају су склонији да буду отворени за нова искуства, екстровертнии савесни. Они су такође и склони и ризикују, а имају и више храбрости него други да преузму иницијативу. Обраћају пажњу на детаље и имају налете експлозивне енергије.

Ако ходате полако

Ако споро ходате, онда сте највероватније опрезна особа. Спори и краћи кораци обично говоре да имате интровертни тип личности. Људи који споро ходају воде рачуна о себи и више су егоцентрични. Утврђено је да су спори ходачи укључени у себе или своје активности.

Људи са овим стилом ходања су опуштени и задовољни када су сами. Обично ће остати у позадини и бити што даље од рефлектора када су у просторији пуној људи. Они обично воде мање активан живот што може да им проузрокује и здравствене проблеме.

Опуштени стил ходања

Ако увек ходате као да сте у најоупштенијој шетњи онда волите да живите по својим правилима и у свом темпу. Не журите да будете било где осим у садашњем тренутку. Увек сте опуштени и задовољни, и самоуверени, било у затвореном или на отвореном. Смирени сте и прибрани чак и усред гомиле, иако се нећете борити за пажњу. Уживате у комуникацији са људима и слушању.

Можете да будете и поносни на себе, јер овај стил ходања указује ин а висок ниво сампоуздања и задовољство собом. Ви не тражите потврде од других да сте вредни и достојни – ви то једноставно знате!

Дугачки и брзи кораци

Ако је ово ваш стил онда и ви имате среће – краси вас позитиван поглед на ствари. Имате такмичарски и ватрени тип личности који вам помаже да ефикасно завршавате ствари. Ви сте изузетно логична, интелигентна и продуктивна особа. Међутим, понекад можете изгледати хладно у личним односима, али вам се људи око вас и даље диве.

Овај стил ходања не значи да не уживате у малим стварима у животу. Понекад ћете стати да бисте се дивили погледу око себе или уживали у садашњем тренутку. Ви сте особа са самопоуздањем, тако да вам је контакт очима током ходања природан.

Људи са дугим брзим корацима у стилу ходања такође су познати по томе да могу да обављају више задатака истовремено. Они могу да реше неколико проблема или да пронађу решења у својој глави док шетају улицом.

Ако вучете ноге

Овај стил ходања открива да сте склони претераној бризи као и да често осећате анксиозност. Истраживања су открила да су људи који вуку ноге док ходају склони и тужним и меланхоличним осећањима. Недостаје им дисциплина ума како би се одвојили од негативног размишљања. Ретко су у стању да остану у садашњем тренутку. Они своју прошлост вуку са собом. Они се заглављују на стварима дуго времена. Имају анксиозан стил везаности за ствари или људе.

Недостају им енергија и ентузијазам у животу или свакодневним задацима. Они се суочавају са проблемима у обављању послова или решавању проблема. Обично су летаргични или мањак самопоуздања како би изразили своје ставове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas