Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
САВЕТ

Желите БОЉИ ЖИВОТ? Данас почните да пишете ДНЕВНИК и десиће се чудо!

Када сте последњи пут били захвални на нечему што вам се догодило?

1601127663_Depositphotos_411134292_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Једно истраживање је показало да захвалност помаже да се боље осећамо и будемо срећнији. Учесници у студији су добили задатак да воде евиденцију о свом понашању и расположењу, физичким симптомима које осећају и укупној животној срећи.

Тешко је истраживати захвалност јер она представља комбинацију емоција, ставова, моралних врлина, навика, особина...

Прочитајте још: Она је ИНФЛУЕНСЕРКА и она је ОБРУКАНА: На свим сликама додаје ИСТУ СТВАР!

Захвалност је повезана с добротом, великодушношћу, лепотом даривања и примања. Уколико људи науче да препознају срећу у животу и буду захвални на томе, психолози верују да би излечење многих менталних болести могло бити повезано са тим. Много је ситуација које показују колико је захвалност важна.

Онај ко се захвали и даље ће добијати помоћ

Стручњаци сматрају да треба често изразити захвалност пријатељима уколико су допринели томе да нешто постигнемо у животу. Не само да ће се они осећати боље, већ и ви сами. Када увиде да их цените, вероватно ће и убудуће желети да вам помажу.

Креативност!
Захвалност побољшава и креативно размишљање. Рецимо, неко ко је захвалан партнеру на љубави и бризи, потрудиће се да то покаже и речима и делима.
Уз захвалност се људи боље носе са стресом, јер не мисле на негативне ствари.

Рећи "хвала" је најбоља реч коју неко може да изговори. Што смо више захвални на лепим стварима које нам се догађају, бићемо још више благословени.

Уз захвалност ћемо се и боље носити са стресом. Када сте узнемирени, помислите на чему треба да будете захвални јер ћете негативне мисли усмерити на позитивне ствари. Уместо да размишљате о томе зашто је нешто кренуло наопако, фокусирајте се на оно што сте научили из тог иксуства. Имаћете мање времена за страх, љутњу или тугу. То ће вам побољшати расположење, а депресију и бес брзо ћете заменити срећом.

Прочитајте још: ПРОЧИТАЈТЕ пријатеља: СМЕШКА вам се, али нешто вам је СУМЊИВО. Ово је најпоузданији ЗНАК да ли је ОСМЕХ ИСКРЕНО

Покушајте да водите дневник и запишите најмање две ствари на којима сте захвални. Бићете пријатно изненађени кад откријете да вам се поправило расположење.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas