Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири предности ПРЕСКАКАЊА ВИЈАЧЕ: Једноставна вежба која је увек доступна

Најлакши и најједноставнији начин да изгубимо килограме, ојачамо кости и одржимо здраво срце је управо једна заборављена играчка из детињства

1695111525_shutterstock_453867619.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прескакање вијаче је активност која просто враћа у детињство, али није само за децу, већ је и одлична вежба за било који узраст. Вежбање са вијачом је једнако добро као и кардио тренинг, а истовремено радите на тренингу снаге доњег дела тела.

Као деца сигурно нисмо размишљали о томе али уз ову играчку можемо да обликујемо ноге, сагоримо калорије, скинемо килограме…

Прескакање вијаче пре свега је веома практично, али не баш за све Једна од највец́их предности прескакања вијаче је то што је реч о активности којом можете да се бавите где год пожели, па чак и у стану.

Осим тога, конопац за скакање је можда најлакши део опреме за вежбање који можете да носите биле где са собом. Вијача је такође свима доступна, није скупа и лако се проналази. Такође, не захтева никакву обуку како би се усавршила техника.

Иако се прескакање вијаче свима препоручују, лекари ипак саветују да свако ко има проблема са доњим зглобовима треба да одустане. Значи, услов за бављење овом активношћу су здрави зглобови.

Предности прескакања вијаче

Постоји безброј потенцијалних предности прескакања ужета, али стручњаци кажу да су ове 4 најважније:

1. Вежбање уз вијачу је забавно

Прескакање конопца је природно повезано са детињством што свакога чини срећним. Прескакање вијаче представља изазов и за децу и за одрасле. Када се савладају основе, увек постоје нови изазови и начини да постанемо још креативнији.

2. Убрзава откуцаје срца

Прескакање конопца је активност високог интензитета и може да доведе до брзог скока откуцаја срца. То се дешава јер је цело тело укључено, односно активирано, тако да, када се покренемо, наше срце мора напорно да ради како би нас драло у форми.

3. Лака кардио вежба

Конопац за скакање даје нам пуно енергије. Стручњаци тврде да ако прескачемо конопац било којом брзином 30 секунди, почећемо то да осећамо, јер постоји много координације између различитих мишићних група.

Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) наводи да су енергичне вежбе попут прескакања конопца око два пута ефикасније од активности умереног интензитета. Дакле, ако је ваш главни облик вежбања прескакање вијаче, технички је потребно само 75 минута тренинга недељно (заједно са вежбама за јачање мишића) у поређењу са нечим умеренијим, као што је брзо ходање, преноси Телеграф.рс

4. Побољшава густину костију

Постоји неколико ствари које прескакање ужета чини како би нам помогло у изградњи густине костију. Вијача помаже у јачању густине костију јачањем мишића око костију, посебно ногу, кажу доктори. Изградња јачих мишића, заузврат, помаже у изградњи јачих костију уопште, а уз прескакање вијаче то може да се постигне.

Наше тело у било којој области реагује на притисак, а ако се он пренесе и на кости, оне ће постати отпорније и или ће изградити густину, ако сте млађи, или ће помоћи да је одржите, ако сте старији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas