Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРЕНИНГ

Да бисте издржали ДУГО СЕДЕЊЕ и спречили повреде ОЈАЧАЈТЕ ноге вежбом од 15 МИНУТА

Да бисте се лакше кретали и боље подносили дуже стајање у месту неопходно је да се ојачају мишићи ногу.

1604054237_Depositphotos_4016314_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Јака мускулатура онемогућава зглобовима да се неконтролисано померају, а самим тим се смањује и могућност повреде. Зато вам предлажемо план вежби које би требало да радите неколико дана у недељи по 15 минута. Ноге ће од њих бити као извајане, а мишићи затегнути и то за само месец дана. 

Подизање из получучња

Станите испред столице. Искорачите, па се спустите у получучањ. Другу подигните на део столице на коме се седи - тако да се стопало на седални део ослања само прстима, а бутина ноге која је ослоњена о под мора да буде паралелана са подом. Карлицу спустите што ближе подлози, а затим је подигните тако да исправите колена. Подизање поновите десет пута једном, а затим десет пута другом ногом.

Прочитајте још: Ако се здраво храните и вежбате, не значи да радите ДОБРО СЕБИ: Ово су РАЗЛОЗИ

"Извлачење из кука"

На под поставите простирку за вежбање или ћебе. Увек водите рачуна да имате нешто мекано испод колена када сте ослоњени на њих јер су повреде колена врло честе у таквим ситуацијама. Поставите столицу испред себе и рукама се ослоните на део за седење, тако да је труп паралелан с подом. 

Понављајте вежбу десет пута.

Подигните ногу у висини тела и снажно затегните прсте на стопалима. Држите ногу у ваздуху десет секунди извлачећи је из "кука", а затим је полако вратите на подлогу. Вежбу поновите десет пута дижући наизменично једну па другу ногу.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Трчите! Овај вид рекреације ВРАЋА МЕНТАЛНУ СНАГУ

Седење са издржајем

Станите испред столице, испружите руке изнад главе и снажно их затегните према плафону. Полако се спуштајте у седећи положај. Када дођете отприлике на удаљеност од око 10 цм од столице, задржите се у том положају 10 секунди, снажно истежући руке, а тек потом седите. Затим вежбу урадите у обрнутом смеру тј. устајте полако са задржавањем од десет секунди на удаљености од 10 цм од столице. Вежбу поновити десет пута.

Прочитајте још: Ових 10 РАЗЛОГА пробудиће вам ЖЕЉУ ЗА ШЕТАЊЕМ већ данас

Затезање и опружање

Лезите на бок, горњу ногу поставите на столицу. Доњу ногу која је провучена испод столице подигните од подлоге и приближите столици. 

Вежбајте на поду и користите столицу.

У овом положају испружите прсте на стопалима, а затим их поново затегните ка лицу. Ово поновите десет пута не спуштајући ногу на подлогу. Вежбу поновите десет пута прво једном, а затим другом ногом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas