Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

Да ли ПИЛАТЕС може да помогне код губљења тежине? За 50 минута тренинга губи се оболико калорија

Пилатес је популарна вежба, ефикасна за тонирање, изградњу мишиц́а и побољшање држања

1652872964_an-exercise-1581583_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Вежбање пилатеса може да буде од користи за здравље, а и да помогне да одржите здраву тежину. Ипак, пилатес можда није тако ефикасан за губитак тежине као друге кардио вежбе, као што су трчање или пливање.

Ако је ваш циљ губитак тежине, покушајте да комбинујете пилатес са здравом исхраном и другим облицима вежбања.

Прочитајте још: Једноставне јога позе које вам могу помоћи да ојачате и обликујете вашу задњицу (ФОТО)

Колико калорија сагорева пилатес?

Количина калорија коју можете да сагорите радећи пилатес вежбе зависе од ваше тренутне тежине и од нивоа тежине часа. За некога ко има око 70кг  час пилатеса од 50 минута сагорева приближно 175 калорија. Напредни час од 50 минута сагорева приближно 254 калорије.

Колико често треба да вежбате пилатес?

Ако сте нови у пилатесу, покушајте да вежбате 2 до 3 пута недељно да бисте осетили све предности. Такође можете да испробате напредније часове пилатеса попут пилокса (пилатес и бокс) или јогалатеса (јога и пилатес). Сагорец́ете више калорија на овим часовима целог тела него на традиционалним часовима пилатеса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas