· · Коментари: 0
ФИТНЕС У ДОМУ

Доведите тело у ТОП ФОРМУ за само 28 ДАНА: Примењујте само 1 вежбу у трајању од 4 минута (ВИДЕО)

Право је време да испробате једноставне вежбе у свом дому.

1643323019_plank-g8d147f97a_640.jpg
Фото: Pixabay

Планк је једна од наизглед најједноставнијих, али истовремено и најтежих вежби која активира све мишиће у телу, топи вишак масних наслага, формира трбушњаке, јача дубинске и спољне мишиће леђа, јача мишиће задњице, руку и ногу.

Прочитајте још: Да ли је и вама ово превише ДЕТИЊАСТО: Папараци усликали Џенифер Лопез, а један детаљ око њеног врата НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО (ФОТО)

Планк је заправо издржај у горњој позицији склека, стога мишићи раде на сличан начин као код склекова – не издужују се нити се крате, него се дубински јачају и постају издржљивији.

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Есенција вежбе је у томе, да треба барем једном дневно “лебдети” изнад пода неколико минута ослањајући се само на руке и ноге. Несумњиво, бити у оваквом положају чак и 2 минута није лак задатак. У овом тренутку активира се велики број мишића. Али, као резултат ове вежбе имаћете јака леђа, затегнуту стражњицу без целулита, исклесане ноге, раван стомак и лепе руке.

Како правилно радити планк?

Планк је дакле статична вежба. Покрета нема, зато је најважније правилно држати тело.

Прочитајте још: Након што су јој родитељи пронађени мртви у дому, огласила се популарна глумице: "Желим приватност да тугујем"

Лезите на под стомаком на доље. Савијте лактове на 90 степени и поставите се у лежећи положај на лактове. Тело треба да формира праву линију од главе до пета. Ослањајте се само на подлактице и врхове прстију на ногама. Лактови се налазе изравно испод рамена. Држите тело што равније, напрегните трбушне мишиће и не опуштајте се. Покушајте да не спуштате кукове ка поду.

Саставите стопала, а ноге морају бити равне и затегнуте, иначе, притисак на прави трбушни мишић, који придржава лумбални део, такође ће бити смањен. Напрегните мишиће задњице и не опуштајте до краја вежбе, јер тако повећавате активацију свих мишића доњег торзоа.

Задржавајте се у овом положају колико можете. За почетак је довољно 10 до 20 секунди. У правилу, људи са различитом физичком спремношћу задржавају овакву позу од 10 секунди до 4 минута.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

После направите паузу од 2 минута и поновите вежбу. Свега 5 понављања ће бити довољно. Ако сте почетник, не покушавајте оборити рекорд, већ почните лагано.

Врло је важно радити ову вежбу свакодневно, пожељно у исто време.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.