Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико минута треба да вежбамо на недељном нивоу? Ова бројка се препоручује као најмања

Колико вежбања вам је заиста потребно недељно и дневно - и да ли можете реално да примените ове здраве смернице у свом свакодневном животу?

1699090246_shutterstock_577612477.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

О важности вежбања се говори више него икада. Све више људи ради поослове који подразумевају седење, па је самим тим важно да знамо да морамо да се покренемо.

Недељне препоруке, према актуелним смерницама за физичку активност Министарства здравља и људских служби САД, кажу да је одраслима потребно најмање 150 минута аеробне активности умереног интензитета или 75 минута аеробне физичке активности високог интензитета сваке недеље.

Одраслима су такође потребне вежбе за јачање мишиц́а, као што је тренинг отпора или дизање тегова, најмање два дана недељно.

- На први поглед, ове бројке могу изгледати застрашујуц́е. Али добра вест је да не постоји јединствена формула за постизање ових смерница, нити то морате да радите одједном - каже Виллиам Ли, лекар и научник, пише Реал Симпле.

Препоруке за дневне вежбе

Можете да поделите тих 150 минута (или 75 минута високог интензитета) како год желите, али најчешц́а препорука је да своју аеробну активност распоредите на целу недељу: вежбање 30 минута дневно, пет дана у недељи рецимо.

Ово не само да даје вашем телу времена да се опорави између тренинга, вец́ вам такође олакшава да уклопите време за вежбање у ваш распоред.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas