Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОНАЧНО ОТКРИВЕНА ФИТНЕЕС ТАЈНА: :Колико протеина треба да унесемо да би смршали?

Дневну унос протеина може имати значајан утицај на исхрану и мршављење. Колико је потребно?

1713958407_shutterstock_2263975875.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Протеини су неопходни у одржавању разних телесних функција, укључујући обнову мишића, метаболизам и стварање осећаја ситости. Дневно унесена количина протеина може имати значајан утицај на губитак килограма. Фитнес тренер Ендрју Вајт који на Инстаграму има преко 900 хиљада пратилаца, открио је колико протеина треба унети дневно за успешно мршављење.

Већи унос протеина може помоћи у регулисању нивоа шећера у крви, смањујући жељу за храном и регулишући ниво енергије током дана, што може подстаћи напоре у губљењу килограма, каже тренер. Када је у питању конкретна количина дневног уноса протеина, истиче да то зависи од "година, пола, мишићне масе, нивоа телесне активности и целокупног здравља". За оне који желе да смршају, препоручује се унос 1,2 до 1,6 грама протеина по килограму телесне тежине дневно.

Фитнес тренер је то објаснио и на конкретном примеру: "Ако особа има 68 килограма, то значи да дневно мора унети од 82 до 109 грама протеина. Овај распон помаже стварање осећаја ситости, што може смањити укупан унос калорија и сачувати мишићну масу током калоријског дефицита", истиче Ендрју.

Међутим, код мршављења је важна и уравнотежена исхране, распоред оброка и одговарајућа хидратација. "Осигурајте довољан унос здравих масти и угљених хидрата. Високи унос протеина захтева добру хидратацију, па повећајте унос воде. Расподела оброка протеина током дана може побољшати синтезу мишића и утицати на осећај ситости. Настојте да неки извор протеина укључите у сваки оброк", саветује тренер.

Нај жена 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas