· · Коментари: 0
ВЕЖБАЈТЕ СА МАРИЈОМ

ЗАТЕГНИТЕ СТОМАК: Не одлажите вежбање, наш тренер Марија је поново ту за вас (ВИДЕО)

Сваког викенда на Магазину Новости вежбајте са нашим професионалним тренером Маријом Стојановић и започните дан на најбољи начин.

1605954643_Maki.jpg
Фото: Приватна архива

На реду је стомак. Уз ове вежбе моћи ћете да организујте своје тренинге, а редовним понављањима ускоро видите и резултате свог труда.

Уводна вежба

Ноге и руке су опружене. Правите покрет ка горе, дланом о длан, као да тапшете. Издах је у горњем положају. Радите 20 понављања наизменично. Поглед је све време уперен ка плафону. 

Вежба са тегом

На поду сте, а ноге су савијене у 90 степени у горњем положају. Подижете лопатице, додирнете једном, а затим другом ногом. Када сте у горњем положају стомак је стегнут. Радите 3 пута по 15 понављања.

Издржај

Најбитније да леђа не буду крива већ у неутралном положају. Карлица је мало увучена, а шаке су испод рамена. Дијагонално померате десну руку, а леву ногу и обрнуто. Код ове вежбе је цело тело активно. Стомак све време треба да буде стегнут. Радите 3 пута по 20 понављања.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГЛУТЕУС су пред вама: Будите активни са нашим тренером Маријом (ВИДЕО)

Комбинација вежби за бочни стомак

Седите у издржају. Покрет у једну, па у другу страну. Удах је на средини, а издах са стране. Не ротирајте тело, само руке и бочни стомак (као на снимку испод).

Вежба за бочни стомак

Додирујете наизменично пете. Битно је да не журите. Удах је на средини, а издах са стране. Радите 3 пута по 20 понављања. Ноге треба да буду толико удаљене да осећате напор и бочни стомак када додирнете пете.

Издржај 2

Оптерећење не треба да буде на леђима, карлица је увучена, а шаке су испод рамена. Дијагонално идите једном ногом ка супртној руци. Издах је у горњем положају. Радите 10 понављања по нози. Вежба покреће цело тело, али је акценат на стомаку.

Јачање горњег стомака

Шаке се налазе на бутинама  и лаганим покретом идете ка горе. Подижете се ка коленима. Трудите се да не журите. Пазите на врат који треба све време да остане прав. Издах је када сте горе. Радите 3 пута 15 понављања.

Прочитајте још: Вежбе које чувају виталност и враћају енергију

Згрчка

Ноге и руке су опружене. Подижете се у горњи положај као да грлите колена. Битно је да не цимате вратом, него се подижете стомаком. Удах је у доњем положају, а издах у горњем. Радите 3 пута по 20 понављања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.