Oglas
· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

VEŽBE ZA GLUTEUS su pred vama: Budite aktivni sa našim trenerom Marijom (VIDEO)

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1605352433_Untitled.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Ne stižete da uklopite svakodnevne obaveze sa redovnim treninzima u teretani, a znate koliko je vežbanje važno za vaše zdravlje, uz ove snimke moći ćete da vežbate kod kuće.

Današnje vežbe posvećene su gluteusu. Nije potrebno tako puno vremena, a osećaćete se lepše.

1. Zagrevanje

Desnom nogom u stranu pravite krugove spolja, 5 puta. Nakon toga krgove pravite ka unutra. Isto ponoviti i sa levom nogom. Potom uradite 10 čučnjeva, sve vreme pazite da stomak bude stegnut.

Pročitajte još: AKTIVNI VIKEND: Povećajte energiju i raspoloženje TRENINGOM ZA CELO TELO sa našim trenerom Marijom (VIDEO)

2. Goblet čučanj sa trakom

Teg se nalazi ispred grudi. Stav je takav da su noge malo šire od širine kukova, a stopala idu ka spolja. Kolena sve vreme prate smer stopala. Radite 3 puta po 15 ponavljanja. Pazite da leđa ostanu prava. Kada ste u gornjem položaju stegnite mišiće gluteusa.

3. Abdukcija

Ovo je pravi trening za kućnu variantu. Potrebne su vam dve salvete ili papir. Nalazite se u sedećem položaju. Stopala su na salvetama (kao na snimku ispod). Stomak je sve vreme stegnut, a izdah je u momentu kada su noge u stranu. Radite 3 puta po 15 ponavljanja.

4. Single leg glute bridge

Vežba se izvodi u ležećem položaju. Traka vam je oko nogu, a jedna noga je podignuta. Šake su dole i prate liniju tela. Gluteus je sve vreme zategnut kao i mišići stomaka. Radite 3 serije od 10 ponavljanja po nozi. Izdah je kada ste noga u gornjem položaju.

Pročitajte još: Doručak koji briše kilograme! Prilagodite ga sebi i napravite ČUDA

5. Šut u stranu i iza

Karlica je malo uvučena. Radite prvo jednu, pa drugu nogu. Tri puta 10 ponavljanja po nozi.

6. Hip thrust

Bitno je da ste naslonjeni da donji deo lopatica. Pogled je pravo, glava je gore, a kolena spolja, kao i stopalo. Kada ste u gornjem položaju leđa su u neutralnoj poziciji. Napredniji vežbači na stomaku mogu da stave i teg. Radite 3 puta po 15 ponavljanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas