Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

Да ли треба да радимо КАРДИО сваки пут када вежбамо? Ево када ће бити превише

Питате се колико често треба да радите кардио вежбе?

1636705690_shutterstock_642082690.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кардиоваскуларне вежбе могу да повећају снагу мозга, заштитити од срчаних болести и смањити ризик од дијабетеса. Такође могу да ојачају зглобове и побољшају кондицију.

Према истраживањима кардио вежбе подижу расположење и олакша суочавање са стресом. Узимајуц́и у обзир ове аспекте, да ли треба да радимо кардио сваки пут када вежбамо и колико је превише?

Колико често треба да радимо кардио вежбе за оптимално здравље?

Од бољег здравља срца до јачих зглобова, кардиоваскуларни тренинг има своје предности. Ту је и сагоревање калорија. Међутим, превише може да учини више штете него користи.

Прочитајте још: Питање које често постављамо: Да ли да једемо ПРЕ ИЛИ ПОСЛЕ ТРЕНИНГА?

Превише кардио активности може да доведе до повреда, хроничног умора, дехидрације и неправилног рада срца, упозоравају доктори.

Прекомерно вежбање повећава ниво кортизола, што може да потисне имунолошку функцију. Заправо, нема потребе да радимо кардио сваки пут када вежбамо. Ако, рецимо, планирате да тренирате леђа или ноге, сасвим је у реду да прескочите кардио. Ове вежбе имају велики стрес на мишиће и зглобове, па би кардио био преивше.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas