Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТНЕС У ДОМУ

РАВАН СТОМАК за 3 недеље: Испробајте 6 једноставних вежби са столицама

Провешћемо вас кроз низ вежби које ће вам помоћи да ојачате трбушне мишиће, дефинишете струк и ослободите се масти.

1661376754_weight-loss-g3410f6df3_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Раван стомак је задатак који захтева интензивну вежбу и правилну исхрану. Само вежбање или само дијета неће дати жељене резултате. Зато је важно водити здрав начин живота и бити доследни у својим поступцима.

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Ово су СМРТНЕ ДОЗЕ обичних намирница

Најбоље вежбе за раван стомак

1.  Подизање колена до груди

Ова вежба јача трбушне мишиће, благотворно делује на варење и помаже у сагоревању масти. Можете их изводити без напуштања куће и без употребе симулатора. 

Седите на столицу и исправите леђа. Уверите се да ваша леђа не додирују наслон столице.
Поставите стопала испред себе у ширини кукова. Леђа треба да остану равна. Подигните десно колено и приближите га грудима. У овом тренутку стомак треба да остане затегнут и напет. Ставите дланове на ногу како бисте боље разрадили мишиће доњег стомака. Урадите 10 до 12 понављања, наизменично колена.

2. Подизање колена

Ако желите да имате раван стомак, обратите пажњу на ову вежбу. То ће вам омогућити да вежбате све трбушне мишиће.

Спојите ноге и ослоните се на столицу. Уверите се да су вам леђа равна. Подигните оба колена до груди, напрезајући трбушне мишиће. Вратите ноге у почетни положај тако да не додирују под. Урадите 10-12 понављања.

Прочитајте још: Три тренда из 60-их година и данас освајају жене широм света: Доносе дух прошлог времена и непролазну елеганцију (ФОТО)

3. Подизање колена са телом нагнутим у страну

Ова вежба ће вам помоћи да оцртате струк. Захваљујући интензивном раду трбушних мишића, можете смањити количину масних наслага у овом делу тела. Теже је од претходних у смислу имплементације, али резултат је вредан тога.

Седите на столицу и исправите леђа, наслоните дланове на седиште столице (са стране). Нагните торзо у страну тако да само једна задњица остане притиснута уз столицу. Спојите ноге и подигните колена према грудима. Вратите се на почетну позицију. Извршите исти алгоритам на другој страни.

Прочитајте још: МОЋАН САВЕТ ОЦА ТАДЕЈА: Када ПОСТИМО, сваки дан треба обратити пажњу на веома БИТНУ СТВАР

Препоручује се 10-12 понављања на свакој страни.

4. Додиривање пода

Један од циљева четврте вежбе је додиривање пода. Ово помаже у сагоревању масти у струку и боковима.

Заузмите лежећи положај. Савијте колена, стопала ослоњена на под. Испружите обе руке у страну (висина рамена). Ротирајте горњи део тела удесно, нагињући торзо напред. Додирните прстима десне руке лево стопало. Држите ову позицију 5 секунди. Исправите се и урадите исте кораке на другој страни.

Препоручује се 10-12 понављања.

5. Подизање тела изнад столице

Захваљујући овој вежби, лако се можете ослободити масти и повећати тонус мишића стомака, леђа и рамена.

Седите на столицу и ставите руке на наслоне за руке. Подигните своје тело тако што ћете подићи карлицу са седишта столице. Ваша стопала би требало да буду са пода. Подигните колена до груди. Држите ову позицију 10-15 секунди. Спустите тело и одморите се. Урадите ову вежбу 4 пута.

6. Подигните колено до лакта

Ова вежба ће вам такође помоћи да имате раван стомак и леп струк. Захваљујући њему, можете вежбати не само косе мишиће, већ и доњу штампу. Сврха ове вежбе је да се коленом додирне супротни лакат. Торзо треба мало да се окрене у страну.

Седите на столицу и исправите леђа. Не би требало да додирује наслон столице. Прекрстите руке на потиљку. Подигните десно колено до груди, нагињући леви лакат надоле. Ваш лакат треба да додирује колено. Вратите се у почетну позицију и урадите 10-15 понављања. Затим урадите вежбу на другој страни. Укупно, потребно је да урадите 4 приступа.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas