· · Komentari: 0
FITNES U DOMU

RAVAN STOMAK za 3 nedelje: Isprobajte 6 jednostavnih vežbi sa stolicama

Provešćemo vas kroz niz vežbi koje će vam pomoći da ojačate trbušne mišiće, definišete struk i oslobodite se masti.

1661376754_weight-loss-g3410f6df3_640.jpg
Foto: Pixabay

Ravan stomak je zadatak koji zahteva intenzivnu vežbu i pravilnu ishranu. Samo vežbanje ili samo dijeta neće dati željene rezultate. Zato je važno voditi zdrav način života i biti dosledni u svojim postupcima.

Pročitajte još: OPREZ! Ovo su SMRTNE DOZE običnih namirnica

Najbolje vežbe za ravan stomak

1.  Podizanje kolena do grudi

Ova vežba jača trbušne mišiće, blagotvorno deluje na varenje i pomaže u sagorevanju masti. Možete ih izvoditi bez napuštanja kuće i bez upotrebe simulatora. 

Sedite na stolicu i ispravite leđa. Uverite se da vaša leđa ne dodiruju naslon stolice.
Postavite stopala ispred sebe u širini kukova. Leđa treba da ostanu ravna. Podignite desno koleno i približite ga grudima. U ovom trenutku stomak treba da ostane zategnut i napet. Stavite dlanove na nogu kako biste bolje razradili mišiće donjeg stomaka. Uradite 10 do 12 ponavljanja, naizmenično kolena.

2. Podizanje kolena

Ako želite da imate ravan stomak, obratite pažnju na ovu vežbu. To će vam omogućiti da vežbate sve trbušne mišiće.

Spojite noge i oslonite se na stolicu. Uverite se da su vam leđa ravna. Podignite oba kolena do grudi, naprezajući trbušne mišiće. Vratite noge u početni položaj tako da ne dodiruju pod. Uradite 10-12 ponavljanja.

Pročitajte još: Tri trenda iz 60-ih godina i danas osvajaju žene širom sveta: Donose duh prošlog vremena i neprolaznu eleganciju (FOTO)

3. Podizanje kolena sa telom nagnutim u stranu

Ova vežba će vam pomoći da ocrtate struk. Zahvaljujući intenzivnom radu trbušnih mišića, možete smanjiti količinu masnih naslaga u ovom delu tela. Teže je od prethodnih u smislu implementacije, ali rezultat je vredan toga.

Sedite na stolicu i ispravite leđa, naslonite dlanove na sedište stolice (sa strane). Nagnite torzo u stranu tako da samo jedna zadnjica ostane pritisnuta uz stolicu. Spojite noge i podignite kolena prema grudima. Vratite se na početnu poziciju. Izvršite isti algoritam na drugoj strani.

Pročitajte još: MOĆAN SAVET OCA TADEJA: Kada POSTIMO, svaki dan treba obratiti pažnju na veoma BITNU STVAR

Preporučuje se 10-12 ponavljanja na svakoj strani.

4. Dodirivanje poda

Jedan od ciljeva četvrte vežbe je dodirivanje poda. Ovo pomaže u sagorevanju masti u struku i bokovima.

Zauzmite ležeći položaj. Savijte kolena, stopala oslonjena na pod. Ispružite obe ruke u stranu (visina ramena). Rotirajte gornji deo tela udesno, naginjući torzo napred. Dodirnite prstima desne ruke levo stopalo. Držite ovu poziciju 5 sekundi. Ispravite se i uradite iste korake na drugoj strani.

Preporučuje se 10-12 ponavljanja.

5. Podizanje tela iznad stolice

Zahvaljujući ovoj vežbi, lako se možete osloboditi masti i povećati tonus mišića stomaka, leđa i ramena.

Sedite na stolicu i stavite ruke na naslone za ruke. Podignite svoje telo tako što ćete podići karlicu sa sedišta stolice. Vaša stopala bi trebalo da budu sa poda. Podignite kolena do grudi. Držite ovu poziciju 10-15 sekundi. Spustite telo i odmorite se. Uradite ovu vežbu 4 puta.

6. Podignite koleno do lakta

Ova vežba će vam takođe pomoći da imate ravan stomak i lep struk. Zahvaljujući njemu, možete vežbati ne samo kose mišiće, već i donju štampu. Svrha ove vežbe je da se kolenom dodirne suprotni lakat. Torzo treba malo da se okrene u stranu.

Sedite na stolicu i ispravite leđa. Ne bi trebalo da dodiruje naslon stolice. Prekrstite ruke na potiljku. Podignite desno koleno do grudi, naginjući levi lakat nadole. Vaš lakat treba da dodiruje koleno. Vratite se u početnu poziciju i uradite 10-15 ponavljanja. Zatim uradite vežbu na drugoj strani. Ukupno, potrebno je da uradite 4 pristupa.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.