Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вежбање

Шест разлога зашто је ПИЛАТЕС добар за вас: Колико може да помогне?

Ако желите да затегнете мишиће и дотерате линију, а да у исто време научите правилно дисање и држање, онда је пилатес прави избор за вас.

1606984265_Depositphotos_45999965_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Овај вид фитнеса уједно помаже у отклањању стреса и доприноси релаксацији. Иако није једноставан како се чини на први поглед, веома је добар за оне који не смеју да раде напорне кардио тренинге. Пилатес помаже да обликујете тело и мишиће учините вретенастим, па је и то један од разлога зашто га треба одабрати.

Уз пилатес постајете флексибилнији

Ако имате вишак килограма и не можете да дохватите прсте на ногама док седите, а  да притом не осетите болове и затезање, пилатес ће помоћи да се вратите у форму. Постаћете флексибилније и смањићете ризик од повреда. Оно што је најбитније, када је пилатес у питању, је дејство које има на кичмени стуб и зглобове јер се заснива на физикалној терапији. Пилатес ће вам помоћи да повећате своју разгибаност и убрзате циркулацију без наглих покрета, а уз то ћете истегнути кичму и вратити пршљене у правилан положај.

Прочитајте још: Да ли НОВОПЕЧЕНЕ МАМЕ смеју да тренирају?

Уз пилатес активирате запостављене мишиће
Већ после првог тренинга осетићете колико су запостављени одређени мишићи, јер ће вас болети. Добра страна пилатеса је та што активира читаво тело. Довољна су три интензивна тренинга у току недеље да приметите резултате. Поред осталог, ојачаћете глутеус – мишић који је важан стабилизатор покрета. Кад је глутеус слаб, трпе кукови и квадрицепси. Снажна задњица је важан елемент у изградњи добре постуре.

Ублажава последице предугог седења

Када дуго седите, ваше тело трпи. Поред тога што је млитаво, јављају се и болови. Бављење пилатесом неће створити трбушњаке, али ће ојачати труп. Помоћи ће вам да се ослободите болова и пружиће вам бољу покретљивост. Пилатес неће гађати искључиво мишић предњег стомачног зида, већ и бочне трбушне мишиће, као и оне који граде карлично дно и дају потпору држању.

Припрема за напорније тренинге

Да бисте повећали снагу, не морате да дижете тегове. Помоћу пилатеса ојачајте тело и изградите чврсте темеље, који ће отклонити било какве слабости при подизању тегова. Пилатес је одлична допуна тренингу снаге и издржљивости. Имаћете стабилнију постуру, кичму и чвршће језгро, што је нарочито битно за подизање већих тежина из чучња.

Фото: Депосит

Уз пилатес губите килограме

Уз редовне тренинге и прилагођену исхрану, решићете се килограма и обликовати тело. Током вежби, мишићи су под сталном тензијом, а најбољи ефекат постиже се комбинацијом спорих и брзих покрета.

Прочитајте још: Јога помаже да скинете килограме и масно ткиво, ево како (ВИДЕО)

Пилатес опушта нервни систем

Пилатес смирује нервни систем и снижава ниво кортизола. Као активност малог оптерећења, укључује и вежбе дисања, што му даје умирујући ефекат. Овај тренинг вас учи како да боље контролишете тело када је оно под физичким или менталним стресом. Учите да дишете дубље, што је психолошки одговор тела који природно смањује стрес.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas